Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.06.15 11:27

3 kedvelt irodai laptop márka

Az irodai munkavégzés és az ahhoz kapcsolódó különböző feladatok ellátása ma már egy gyors és biztonságos számítógép, vagy laptop létét igénylik. Ehhez a megfelelő hardveres tulajdonságok, de a külső jellemzők együttes irodai használatra való hangolása szükséges a gyártóktól. Szerencsére ma már számos irodai laptop típussal találkozhatunk, de vannak gyártók, melyek élen járnak ebben a témában. Az alábbiakban éppen ezért 3 kedvelt irodai laptop márkával foglalkozunk részletesebben, melyek kínálatából bátran választhatunk.

Hogyan válasszunk irodai laptopot?

Elsőként mindenképp érdemes sorra venni, mi alapján is választhatjuk ki a tökéletes irodai laptopot. Ehhez az alábbi paramétereket mindenképp érdemes sorra venni:

Processzor

Ami alapjában meghatározhatja a munkavégzés sebességét az a processzor. E téren rengeteg fajta specifikációval találkozhatunk, a belépőszinttől, egészen a felső kategóriás processzorokig.

Belépőszintbe sorolhatjuk az Intel Atom, Pentium és Celeron modelleket, az AMD E szériás kínálatát Amennyiben böngészésben, email küldésben és jegyzetelésben kimerülnek a napi teendők, akkor a belépőszint teljesen elég lehet.

Egy árszinttel feljebb találhatjuk a legnépszerűbb lapkákat, az Intel Core i3 és i5, valamint Ryzen 3 és 5 processzorokat, amik már bármilyen hétköznapi helyzetben megállják a helyüket. Ha nem akarunk videót vágni vagy komoly képszerkesztő munkába bonyolódni, bátran válasszuk ezeket a modelleket.

Az abszolút felső kategóriába az Intel i7-es, és a Ryzen 7-es processzorai tartoznak. Ezek a komolyabb alkalmazásokat, például az Adobe multimédiás szerkesztőit használók számára lehet ajánlott.

Memória és tárhely

Ma már a középkategóriás okostelefonokba is 4GB memóriát építenek, így válasszuk inkább ilyen laptopokat, vagy ha hosszútávra tervezünk válasszunk rögtön 8-16GB-os laptopot

A háttértár esetében választhatunk a hagyományos merevlemez és az újabb SSD közül. Utóbbi érezhetően drágább, cserébe sokkal kevésbé sérülékeny és az írási/olvasási sebessége is sokkal magasabb, ennek köszönhetően pedig minden programot, magát az operációs rendszert is sokkal gyorsabban tölti be.

Lenovo laptopok irodai munkára

A Lenovo kétség kívül az utóbbi idők egyik legnépszerűbb laptop gyártója, ha irodai, vagy üzleti felhasználásról van szó. Portfóliójukban a különböző ThinkPad, IdeaPad szériák is alkalmasak lehetnek irodai felhasználásra, de ha grafikus irodai munkákra keresünk gépet, akkor a Yoga széria is kiváló választás lehet.

A Lenovo nagy sikerét annak köszönheti, hogy Az IBM felvásárlásával az üzleti laptop piacra szinte betörve tudott az utóbbi években hódítani. A különböző árszinteken jelenlévő üzleti és irodai gépei között pedig mindenki megtalálhatja a magának való specifikációt.


Dell laptopok irodai munkára

A Dell amerikai laptop gyártó vállalat a kifejezetten üzleti éltre tervezett, hosszú garanciával rendelkező gépeiről vált híressé. A gyártó különböző szériái a kis- és középvállalati szegmens szereplőit célozza meg.

Ehhez elegáns megjelenésű laptopokat dobnak piacra időről-időre, miközben igyekeznek a felhasználók igényeihez igazodó teljesítményt és biztonsági funkciókat belepréselni a gépházba. Szériák tekintetében a Dell Vostro és az Inspiron a legjobban csengő nevek között szerepel a mai napig is.

Dell laptopok esetében gyakran halhatjuk a garanciális érveket, ami azt jelenti, hogy míg a legtöbb gyártó többnyire 2 év garanciát biztosít a felhasználók számára, addig a Dell esetében ugyanez 3 évben nyilvánul meg.

 

 

 

ASUS laptopok irodai munkára

A tajvani multinacionális vállalat egyre nagyobb teret nyer a már megszokott nevek mellett. Sikerük leginkább a megszokottól eltérő designban rejlik és abban, hogy mindezt kiváló minőséggel párosítják. Mindenképp érdemes megemlíteni a Vivobook sorozatot, melyben igen széles termék kínálatból meríthetünk.

Ezen felül az ASUS ZenBook az ultrabook kategóriában igen népszerű, vagyis amellett, hogy teljesítményben igen magas szintet képvisel, még a hordozhatóság és kompakt méret is megmarad, mind a laptop, mind az laptop töltő Asusos mivoltában.

Végezetül az ASUS a grafikus irodai munkavégzésre is gondolva a StudioBook-ot is piacra dobta, mely abszolút felsőszintű teljesítménnyel bír a tervező és grafikus munkák végzéséhez.

Összefoglalva:

Természetesen irodai számítógépet, vagy laptopot elsősorban nem márka alapján érdemes választani, hanem a feladatok teljesítmény igényéhez igazítva, de szerencsére ma már minden gyártó igen széles termékpalettával rendelkezik, így mindenféle specifikációval találkozhatunk.