Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog

Szinte mindenkinek felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire rossz a laptop számára, hogy folyamatosan töltőre van dugva. A legtöbben, akik otthonról használják a számítógépet, valószínűleg nem kelünk fel éjjelente kihúzni a töltőt. Nem is feltétlenül erről van szó, viszont a napközben használt eszközt nem feltétlenül muszáj folyamatosan bedugva hagyni, az a laptop töltő adapter számára sem túl előnyös. Lássuk, mennyit spórolhatsz, ha kihúzod a konnektorból!Ahogy folyamatosan fejlődik a technológia, úgy a gyártók a különböző laptopokat egyre apróbb akksikkal látják el. Mindezt úgy teszik, hogy azok üzemideje nem csökken, sőt, még növekszik is. Egyes készülékek ma már akár 18 órát is kibírnak, így panaszra nem lehet okunk. Sajnos azonban, ahogy minden elektromos készülék esetében, úgy a laptop akkumulátorok üzemidejében is történnek változások az évek során, időszakonként cserére lehet szükség. Lássuk, hogy mi határozza ezt meg! 

A nyári vakáció során, a hosszú utazások alkalmával bizony sokszor szükség van olyan eszközökre, amivel plusz energiát adhatunk a laptopunk számára. Ki ne álmodozna ugyanis arról, hogy az iroda helyett autóval járja körbe a környéket vagy fedez fel egy távoli helyszínt. Sokan azonban az utazás során sem hagyhatják félbe a munkát, így néha tölteni kell a különféle kütyüket. Ezek nélkül az ember szinte el sem tudja képzelni a mindennapjait. Szerencsére a szivargyújtós laptop töltő megkönnyítheti a mindennapjainkat!  

Nem sok annál rosszabb dolog van, mint egy olyan laptoppal dolgozni, ami folyamatosan akadozik és belassul. Pedig egy idő után szinte biztosan csökkeni fog a teljesítménye, azonban nem feltétlenül kell ennek így maradnia. Nagyon idegőrlő azonban, ha a gép állandóan gondolkodik, percekig váratja az embert, pedig szinte semmi oka erre. Lássuk, hogy mitől lassulhat be a rendszer és mit tehetünk ellene! 

Tudod, hogy milyen gyakorisággal érdemes feltölteni a laptopod akkumulátorát? Tisztában vagy azzal, miért nem jó, ha folyamatosan 100%-on hagyod a kiegészítőt? Mielőtt újat vennél, tehát laptop akkumulátor cseréjére kerülne sor, mindenképpen érdemes elolvasnod ezt a cikkünket, hiszen összegyűjtöttünk pár tippet, mielőtt sort kerítenél rá. Lássuk, mit érdemes tudni erről a kellékről! 

Idővel természetesen minden eszköznek lejár az ideje, azonban sok olyan apróság van, amivel segíthetünk azon, hogy a laptop lassabban menjen tönkre. Érdemes odafigyelni többek között a hardverre, az akkumulátorra, illetve a töltő adapterre egyaránt. De lássuk, hogy mit és hogyan is érdemes csinálnunk a hordozható számítógép esetében, hogy az sokáig bírja! 

Sokan, amikor laptop vásárláson járatják az agyukat, akkor a típus és a kinézet mellett, az üzemidőre helyezik a legnagyobb hangsúlyt. Nem véletlen, hiszen a hordozható eszköznek pont az lenne a lényege, hogy a munkát bárhol és bármikor elvégezhessük. A készülékek nagy része azonban egy feltöltéssel nem bír többet 4-5 óránál, így a lehetőségek korlátozottak, főként, amikor az akksik romlásnak indulnak. De mi a helyzet az egyik leghosszabb üzemidővel rendelkező, Dell inspirion akkumulátorral? Cikkünkből minden kiderül!  

A legtöbbünknek többféle készüléke van, többféle gyártótól. Nemcsak a telefonról van szó, hanem a számítógépről, a tabletről, illetve az okosóráról egyaránt. Általában nem is egy évben ruházunk be a legtöbbre, így nagy az esélye annak, hogy eltérő kábelekre van szükség. De vajon milyen lehetőségeink vannak? Milyen a töltő adapterek választéka és mire használhatóak? Cikkünkben most erre a kérdésre kerestük meg a választ! 

A használt laptop vásárlás kiváló ötlet, ha elérhető áron szeretnél beszerezni
egy megbízható laptopot. Hiszen a mai modern gépek ára igencsak magas.
Minek is költenél több százezret, ha a bolti ár töredékeiért is megveheted
használt laptopod?

2021.10.14 12:13

Az utóbbi években jelentősen átalakultak a fogyasztói szokások, ráadásul a technológia is folyamatosan fejlődik. Nem véletlen, hogy az asztali számítógépeket a legtöbb háztartásban felváltották a minőségi laptopok. Ezek lehetnek hagyományos, de játékra szánt, jóval gyorsabb változatok egyaránt. Egy Asus, Lenovo vagy Acer laptop akkumulátora azonban sok esetben nagyobb kiadást is jelenhet egy ilyen eszköz esetén. De vajon mitől gamer egy laptop? 

Elkezdődött az iskola, így egyre többen jönnek rá, hogy idén bizony már szükség lesz valamilyen laptopra. Ahhoz, hogy a gyermek megfelelően tudjon készülni a következő napra, ahhoz időben ki kell választani a megfelelő tudással rendelkező darabot. Persze mindez nem ilyen egyszerű. Cikkünkben megosztunk pár tippet, ami segíthet megtalálni a tökéletes notebookot és a hozzá illő Media laptop akkumulátort is egyaránt.  

Sokan a laptop vásárlása során is a márkát veszik először figyelembe, aztán jöhet az ár. Sok esetben találunk egy rendkívül neves gyártmányt, amely fele annyiba kerül, mint egy másik vállalat gépe. Már csak az a kérdés, hogy valóban annyival jobb-e egy dupla annyit kóstáló eszköz? Cikkünkben erre próbáltunk meg választ találni! 

Kellemetlen helyzetet generálhat számos olyan probléma, ami a laptop körül merül fel. Akadhat olyan eset, amikor a számítógép váratlanul nem kapcsol be, pedig éppen egy sürgős munkát kellene befejezned. Számtalan egyéb hiba is közbejöhet, ami megakadályozza a munkát és a szórakozást. Cikkünkben beszámolunk a leggyakoribb laptop problémákról és megosztjuk veled, hogyan előzheted meg azokat.  

Manapság már szinte folyamatos szükségünk lenne elektromos áramra. A laptopok és a mobiltelefonok működéséhez ugyanis elengedhetetlen, hogy kéznél legyen valamilyen energiaforrás. A laptop autós töltők ára rendkívül kedvező ahhoz képest, hogy segítségével szinte bárhol és bármikor áramhoz juthatsz vele. 

De vajon miért hasznos egy az eszköz? Ebből a cikkből minden kiderül!  

Egyre többször bukkannak fel a különböző számítógépet árusító webáruházakban a mini PC-k. A kínálat folyamatosan szélesedik, így érdemes szót ejteni ezeknek előnyeiről és hátrányairól egyaránt. A kiegészítők területén nyugodtan nézz körbe például az Asus akkumulátor forgalmazásával foglalkozó honlapunkon is! De vajon mit érdemes tudni ezekről az eszközökről? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mielőtt laptop vásárlásra adjuk a fejünket, felmerülhet a kérdés, hogy kinek és milyen gépet szeretnénk beszerezni? Mi a számítógép célja, mekkora költségvetésünk van erre, illetve fontos az is, hogy milyen egyszerűen szerezhetőek be hozzá kiegészítők. Ilyen lehet például egy HP laptop akkumulátor, amelyet az érdeklődők számos webshopból, köztük nálunk is megtalálhat.

Ebben a cikkben segítünk notebookot venni 2021-ben!

Amennyiben otthoni munkavégzéshez keresel notebookot, nem lesz könnyű dolgod. Az elmúlt időszakban egyre többen kényszerültek berendezkedni home office-ra, így aki megteheti, a lakásából végzi a dolgát. De vajon mire lesz szükség egy távmunka esetén? Egy kényelmes sarok, ahová bármikor elvonulhatsz dolgozni, egy számítógép, illetve egy HP laptop akkumulátor elengedhetetlen a hosszú távú munkavégzéshez. Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen notebookba ruházz be home office esetén.

A távmunka az utóbbi évben erősen felértékelődött a munkáltatók és a munkavállalók szemében is: egyre többen home office állást Magyarországon. Meglepő módon, ahol alkalmazzák a távmunka intézményét, ott arról számolnak be, hogy a dolgozók hatékonysága ugyanúgy megmaradt, sőt olykor még javult is. Ehhez azonban mindenképp szükséges néhány alapvető eszköz megléte. Az alábbiakban összegyűjtöttük mi is az, ami nélkül nem működhet a távmunka.

A gyors technológiai fejlődésnek hála ma már a hordozható laptopok is számos komolyabb teljesítményt igénylő játék futtatására is alkalmasak. Természetesen azonban minden hordozható gépnek megvan a maga határa, ezért most összegyűjtöttük, hogyha laptopon játszunk mire figyeljünk, ha nem szeretnénk gépünk élettartamát jelentősen megrövidíteni.

Egy laptop esetében a halk működés senkinek sem tűnik fel, ellenben, ha hirtelen megemelkedik a zajszintje üzemelés közben, akkor az sokakat zavarhat. Éppen ezért az alábbiakban sorra vesszük miért zúghat a laptopunk, mit ellenőrizzünk és hogyan orvosolhatjuk az ilyen jellegű problémákat.

A modern világban laptopra szinte mindig és mindenhol szükség van. Ahhoz, hogy a gépezet működjön, fel kell tölteni az akkumulátort, de legalább be kell dugni a konnektorba. Autóban közlekedve azonban szűkülnek a lehetőségeink ezzel kapcsolatban, ám ma már kapni laptop autós töltőt is.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan töltheted a laptopodat vezetés közben.

A mai laptopok nagy részénél egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az üzemidőre. Sok változatot hirdetnek úgy, hogy akár nyolc-tíz órát is kibírnak egy töltéssel, azonban azt nem teszik hozzá, hogy ezt milyen használat mellett érhetjük el. A notebookok többsége gyorsabban merül, ha be van kapcsolva a wifi, vagy éppen sorozatot, illetve filmet nézünk rajta.

Ebből a cikkből kiderül, hogy gyorsabban merül-e a laptop, ha wifi-vel használjuk.

A Samsung vállalat 1969-ben alakult meg Dél-Kóreában. Kezdetben inkább televíziót, számológépeket és hűtőszekrényeket gyártottak, később azonban továbbfejlesztették a céget. Ekkor már laptopokat és okostelefonokat is piacra dobtak. Az első laptopokat az 1990-es években kezdték el gyártani, ám a notebookokat inkább a 2000-es évektől vásárolták nagyobb mennyiségben.

Ebben a cikkben megismerkedhetünk a Samsung történetével a laptop gyártásában.

2020.08.20 13:20

Egy MacBook vásárlása komoly anyagi terhet jelenthet, főképp ha új gépet szeretnénk beszerezni. Éppen ezért természetes, hogy aki ilyen gépet vásárol az alaposan megfontolja, hogy miért, milyen feladatokra is van szüksége egy Apple gyártmányú laptopra. Ebben a cikkben főként a leendő MacBook tulajdonosoknak kívánunk kedvezni, hiszen összegyűjtöttük miért és kinek is való a MacBook és melyiket érdemes választani.

Az Apple termékei roppant népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében, emiatt nem véletlen, hogy piavezető szerepet töltenek be a telefon, számítógép, laptop, de még a kiegészítők terén. Természetesen bár termék palettájuk széles, de a legnépszerűbb Apple eszközöket most összegyűjtöttük, hátha valaki kedvet kapna egy új „almás” termék vásárlására.

Minden laptop rendelkezik egyedi sorozatszámmal. Erre a készülék azonosításához van szükség. A sorozatszám betűkből, számokból és egyéb karakterekből is állhat. Az alábbiakban leírjuk, mikor lehet szükség a sorozatszámra és szükség esetén hol találhatjuk meg.

A laptopok és számítógépek piacán ma már számos hasznos kiegészítővel találkozhatunk, amik egy része ráadásul bárki számára elérhetők. A hasznos kiegészítőként a billentyűzet világítást is szokás emlegetni, de lássuk miért is olyan hasznos és milyen egyéb kiegészítőkkel találkozhatunk még.

A laptop gyártók állandó versenyben vannak egymással, ahol többek között árban és innovációban is próbálnak egymásra ígérni, így hajtva az piacvezetői ranglétra egyre magasabb fokára. Míg régen csak alig pár cég foglalkozott laptop gyártással, addig mára ez a szám jelentősen megugrott, ami a fogyasztók számára széles kínálatot és nagy ár versenyt jelent. A gyártók forgatagából azonban mindig vannak néhányan akik kitűnnek, ezért most összegyűjtöttük a top 5 laptop gyártót 2020-ban, akiknek kínálatából bátran választhatunk.

2020.06.15 11:40

A Dell laptop szériák leginkább megbízhatóságukról és hosszú garanciális időtartamukról híresek, amire bőven rá is szolgáltak. A különböző Dell laptopok között ma már nem csak üzleti laptopokat, hanem otthoni felhasználásra szánt, valamint gamer gépeket is megtalálhatunk.

Az irodai munkavégzés és az ahhoz kapcsolódó különböző feladatok ellátása ma már egy gyors és biztonságos számítógép, vagy laptop létét igénylik. Ehhez a megfelelő hardveres tulajdonságok, de a külső jellemzők együttes irodai használatra való hangolása szükséges a gyártóktól. Szerencsére ma már számos irodai laptop típussal találkozhatunk, de vannak gyártók, melyek élen járnak ebben a témában. Az alábbiakban éppen ezért 3 kedvelt irodai laptop márkával foglalkozunk részletesebben, melyek kínálatából bátran választhatunk.

Bizonyára mindenkiben felmerült már a fenti kérdés, vagyis hogy mennyi ideig működik egy új akkumulátor, miután megvásárolta azt. Erre a kérdésre ugyan találhatunk körülbelüli statisztikai időtartamot, azonban számos dolog befolyásolhatja az adott akkumulátor élettartamát. Az alábbiakban ezzel a témával foglalkozunk részletesebben.

2020.05.13 12:00

A laptopok piacán számos szegmens megkülönböztethető, attól függően, hogy milyen célra, milyen méretben is kerül le a gyártósorról az adott gép. Természetesen minden kategóriának megvan a maga ársávja is a piaci kínálatban, így egy szigorúan otthoni használatra szánt laptop jóval olcsóbban elérhető, mint egy hordozhatóbb kivitel. A vásárló persze, mindig a saját igényeiknek megfelelő gépet keres, ezért egyes fajta laptopok otthoni munkavégzésre lehetnek kiválóak, míg más laptopok aktív emberek számára lett tervezve. Az alábbiakban az utóbbi kategóriával foglalkozunk kicsit részletesebben.

2020.05.08 19:01

A Thinkpad szó hallatán mindenkinek az elpusztíthatatlannak vélt fekete köntösbe bújt üzleti laptopok jutnak eszükbe. Az egykor IBM, ma már Lenovo égisze alatt futó laptop típus valódi rajongótábort tudhat magáénak és ennek köszönhetően nem csak az új, de a használt laptopok kínálatában is sorozatosan összefuthatunk velük. Ennek eredményeként úgy véltük egy Lenovo Thinkpad szériákat bemutató cikknek sokan hasznát vennék, hisz így könnyebben eligazodhatunk a különböző jelölések rengetegében.

A home office és hirtelen előre törésével az otthoni munkára alkalmas laptopok esetén komolyan megugrott a kereslet. Természetesen sokan ilyen célra szeretnének új gépet vásárolni, de bizonyára sokan vannak azok is, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Számukra mentsvárat jelenthetnek a felújított laptopok otthoni munkához, vagy akár komolyabb feladatokhoz is.

Az akkumulátorokat szinte mindenhol megtaláljuk, ahol elektromos eszközöket üzemeltetünk. A telefontoktól és laptopoktól kezdve a kamerákon át, a szerszámgépeken át egészen az autókig mindenhol megtalálhatók az energiatárolók. Ezeknek a tárolóknak az élettartama azonban véges. Az alábbiakban megosztunk néhány tippet akkumulátor vásárláshoz, ami bármely esetben jól jöhet.

Azok akik új laptopot vásárolnak bizonyára úgy védik újdonsült gépüket, mint a hímes tojást. A gondoskodás és óvás természetesen a hosszú élet egyik alapköve, de még így is könnyedén zátonyra futhatnak a dolgok. Az akkumulátor tipikusan ilyen tartozéka a laptopoknak, hiszen még odafigyelve is problémánk lehet az energiatárolók élettartamával. Az alábbiakban éppen ezért sorra vesszük, hogy mitől lesz hosszú életű a laptop akkumulátor s mit tehetünk annak meghosszabbítására.

 

 

A mai akkumulátor piacon javarészt két ismert akkumulátoros technológiával találkozhatunk. Azonban ezeken felül is léteznek olyan megoldások, melyek a jövőben megoldásként szolgálhatnak az energiaellátásban. Ezek egy részét hordozható eszközökbe, míg másokat gépjárművekbe, vagy egyéb eszközökbe szánják. Az alábbiakban ezekkel a lítium akkumulátor technológiákkal foglalkozunk részletesebben.

 

 

2020.03.26 13:40

 

 

Ahogy mind tudjuk akkumulátoraink csak véges időre elegendő elektromos energiát képesek tárolni. Amikor energia szűkébe kerülünk, mobiltelefonok esetén ott az energiatakarékos mód, amivel értékes perceket nyerhetünk, de mi a helyzet a laptopokkal? Hordozható noteszgépeink esetén a különböző energiasémákra támaszkodhatunk. Az alábbiakban azzal foglalkozunk milyen energiasémák találhatók a laptopon és ezeket hogyan érdemes használnunk.

 

 

Sajnos bárkivel megeshet, hogy véletlenül összecseréli a laptoptöltőket, vagy esetleg figyelmetlenül vásárol új töltőt. Ilyenkor könnyedén kárt tehetünk laptopunkban és annak akkumulátorában. Éppen ezért összegyűjtöttük a helytelen laptophasználat következményeit és, hogy ezeket miként tudjuk a legkönnyebben elkerülni.

 

 

 

 

Kétségtelen, hogy a ma leginkább elterjedt lítium technológián fekvő akkumulátorok rendkívül megbízhatóan működnek, de ahogy más területeken, úgy itt is mindig van hová fejlődni. Ennek köszönhető többek között, hogy nem csak a jól bejáratott ion, és a szárnyait bontogató polymer akkumulátorok irányába tapasztalható fejlődés, hanem olyan új technológiai lehetőségek is megjelennek, mint a lítium-kén akkumulátorok. Az alábbiakban erről az újabb technológiáról gyűjtöttük össze, a rendelkezésre álló információkat.

 

 

Különböző háztartási eszközeink, kisgépeink, berendezéseink működtetésére sokszor van szükségünk elemekre. Az elemek között azonban jelentős különbség van mind árban, mind használhatóságban. Az alábbiakban a tölthető elemek és alkáli elemek közötti különbségekkel foglalkozunk.

 

 

 

 

2020.01.24 10:31

 

A tölthető elem az akkumulátorok egy speciális fajtájának tekinthető. Emiatt rengeteg olyan elektromos energiát igénylő berendezésbe használhatók, melyekbe alapesetben lehet, hogy elemet tennénk. Azonban abból adódóan, hogy újra és újra felhasználhatóak, ezért bizonyos esetekben komoly előnnyel járhat használatuk. Az alábbiakban ezért azzal foglalkozunk, hogy a tölthető elem előnyei miben lehetnek hasznunkra.

 

 

Bár manapság már az új laptopok között is találkozhatunk kedvező árú példányokkal, ám ezek többnyire csupán az alapvető feladatok ellátásra elegendőek, mint netezés, egyszerű irodai alkalmazások futtatás. Éppen ezért aki nagyobb teljesítményre vágyik, de mindezt kedvezőbb áron keresi, annak a használt laptop vásárlása lehet egy jó opció.

 

A modern kor szellemében a technológiai fejlődésnek hála immáron munkánkkal nem vagyunk helyhez kötve. A modern laptopok, tabletek, mobiltelefonok lehetővé teszik számunkra, hogy bármikor-bárhol hozzáférhessünk adatokhoz, interakciót folytathassunk munkatársainkkal. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy ezen eszközöket energiával lássuk el. Ezért az ember megalkotta a hordozható töltőket. Ám olykor az ember azt is elfelejti feltölteni, ezért az ember inkább megalkotta a napelemes töltőket. Az alábbi cikkben pedig éppen a napelemes töltők működéséről ejtünk pár szót.

Mobil eszközeinkkel kapcsolatban egyre többször találkozhatunk a gyorstöltés fogalmával. Bár a technológia nem újkeletű, de a köztudatban csupán az utóbbi pár évben került be a felső és a közép-felső kategóriás termékekkel kapcsolatban. Éppen ezért mivel egyre inkább terjedőben van, érdemes pár szót ejtenünk a vezeték nélküli töltés működésével kapcsolatban.

2019.11.14 10:58

Manapság egyre vékonyabb, egyre kompaktabb laptopok kerülnek a felhasználók elé. Ennek oka, hogy mindenki a mobilitást tartja szem előtt amikor laptopot vásárol, azonban ennek megvan az a hátránya, hogy emiatt a gyártók az újabb laptopokra már csak a legszükségesebb csatlakozókat teszik. Míg pár évvel ezelőtt még a vezetékes kommunikáció mindenfajta módja lehetséges volt a hordozható gépek oldalán felsorakozó csatlakozó garmada által, mára ez már a minimálisra szorult. Ezt a problémát azonban könnyedén orvosolhatjuk egy dokkoló egységgel. Az alábbiakban röviden összegyűjtöttük azt, hogy mire is jó a laptop dokkoló.

Amikor hordozható gépeink energiatárolója eléri élettartamának végét, sajnos meg kell hoznunk azt a mindenki számára nehéz döntést, hogy új akkumulátor vásárlásakor gyári, vagy utángyártott akkumulátort válasszunk? Természetesen mindegyik opciónak meg van a maga pozitív és negatív oldala is, ezért most számba vesszük azokat a tényezőket, melyek segíthetnek a végső döntés meghozatalában.

Egy új akkumulátor vásárlása sohasem könnyű, de mégha meg is hoztuk a megfelelő döntést, akkor újabb kérdések merülhetnek fel bennünk. Többek között az, hogy miként is vegyük használatba gyári, vagy utángyártott akkumulátorunkat első alkalommal?

Folyamatos elvárás, hogy sose legyünk helyhez kötve. Emiatt már eszközeink töltést is hordozható eszközökről végezzük, hogy állandóan mozgásban lehessünk. Fontos azonban, hogy néhány alapvető dologgal tisztába kerüljünk mielőtt külső akkumulátor vásárlásra, vagy használatra adnánk fejünket.

A lithium-ionos akkumulátorok közkedveltsége gyakran árnyékot vet polymeres testvérére. Pedig az bizonyos elemekben még le is körözi az ismertebb fajtát. Ahhoz hogy jobban megismerjük ezt a technológiát érdemes sorra venni a két típus közötti különbséget és persze a hasonlóságokat is.

2019.08.23 10:20

A mai modern világban mindenki előnyben részesíti az univerzális készülékeket. Szeretjük, ha a telefonunk képes a legjobb játékok futtatására, miközben kiváló minőségű képeket csinálhatunk vele, emellett több napig bírja töltés nélkül. Laptop esetén szintén tudjon futtatni minden programot, miközben legyen ultra könnyű, strapabíró, és energiatakarékos. Ezen a vonalon elindulva indulhatott fejlődésnek az univerzális töltők családja, melynek lényege nevéből adódóan, hogy egy töltőként mind felett képes az összes márkájú és típusú laptop töltésére. De vajon mennyire jó döntés egy ilyen mindent tudó töltőbe invesztálnunk?

Valószínűleg sokakkal előfordult már olyan eset, hogy egy hosszabb időre félretett és használaton kívüli laptop leporolásakor megrökönyödve tapasztalták, hogy az nem akar elindulni, vagy ha igen azt is csak hálózati áramról működve. Ennek oka elsősorban az akkumulátor nem megfelelő tárolásában és gondozásában keresendő.

Ötletek sorát találhatja meg az ember az interneten, hogyan növelhetné a laptop akkumulátor élettartamát. S rögtön szembesül azzal, hogy nem olyan is könnyű megválaszolni ezt a kérdést. Több szempontot kell ugyanis figyelembe vennie annak, aki valóban kitolná az akkumulátor élettartamát, amíg csak lehet.

Ebben a cikkben azokat a tippeket gyűjtöttem össze a témában, melyeket egyrészt megfontolásra érdemesnek tartok, másrészt pedig nem kell hozzá különösebb szaktudás sem.

Borsot tör a szakik orra alá, ha gyorsan merül, nem a régi kapacitáson dolgozik a munkaeszköz. Gyakori probléma, hogy alig hajt már például az akksis fúró, miközben égető szükség lenne rá az adott feladatnál. Sajnos a szerszámgép akkumulátor eredeti teherbírása sem tart örökké, előbb utóbb új erőforrást kell vásárolni. Akad ahol az utángyártott alkatrész esetében is minőségi cellákat, túltöltés- és rövidzárlat elleni védelmet ígér a forgalmazó.

 

Felmerül a kérdés, megéri-e rögtön új mobiltelefon után nézni, ha azt vesszük észre régi készülékünkön: már nem a régi kapacitással dolgozik, hamarabb lemerül. Olykor bele sem gondol az ember, hogy lehet, csak az akkumulátor fáradt el, s elég lenne csupán egy új erőforrást beszerezni.

Főleg akkor értékelődik fel ez a gondolat, ha egyébként pénztárcánk sem engedne egy új készülék megvásárlását, csak a kényszer vezet erre. De mégis, mikor elkerülhetetlen már egy új mobiltelefon akkumulátor beszerzése?

Egy akkumulátor sem bírja örökké, előbb-utóbb veszítenek kapacitásukból még a drágább a termékek is. Persze, nem mindig az erőforrást kell cserélni egy kamerában, akár egy hibás töltő is tehet arról, hogy nem emelkednek a energiát jelző apró cellák a kijelzőn. Nézzünk néhány esetet ebben a cikkben, mikor kellhet új kamera akkumulátor és mikor új töltő.

A vérbeli fotósoknak sosem lesz elég egy okostelefon kamerájának a tudása. Ezért többen is kitartanak a már régebben megvásárolt fotómasinájuk mellett, mondván, hogy az igazán szemrevaló képek, kisfilmek elkészítéséhez profi gép is szükségeltetik. Csak tartson ki az akkumulátor is, ugyebár. Nézzünk néhány szempontot, melyeket érdemes lehet megfontolni a kamera akkumulátor töltésekor.

Noha hódít az okostelefonok világa, még mindig sokan vannak, akik inkább digitális videokamerával vagy fényképezőgép segítségével rögzítik az arra érdemes pillanatokat. Persze, más elektronikus termékekhez hasonlóan az akkumulátor e készülékekben sem örök életű, olykor sajnos cserére szorul.

S bizonyára nincs annál bosszantóbb, amikor egy fontos élethelyzetben hagy cserben a készülékünk, s esélyünk sincs megörökíteni a számunkra lényeges pillanatot. Ebben a cikkben igyekszünk adni néhány támpontot, mire érdemes figyelne kamera akkumulátor vásárlás alkalmával.

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor elöregszik egy olyan eszköz alkatrésze, amit napi szinten használunk, s ami nélkül szinte már létezni sem tudunk. Igaz ez okostelefonunkra is, illetve annak akkumulátorára. A kérdés csak az, mit tehetünk, ha már egyre kevesebbet bír az energiaforrás, hogyan vizsgálhatjuk meg, jó-e még az akkumulátor.

Korábban a multimédiás tudás némiképp megelőzte a kapacitást kérdését, legalábbis az ismerősi köreimben többen e szempont szerint vásároltak okostelefont. Ha viszont most nézek körbe a környezetemben, azt mondhatom, egyre többeknek szempont vásárláskor az üzemidő, s hogy erős, viszonylag hosszú életű legyen a mobiltelefon akkumulátora.

 

Talán a változó attitűdöknek is köszönhető, hogy a telefon tudása mellett az akkumulátor teherbírása is kulcskérdés lett mára. Hiszen felértékelődött a mobiltelefon szerepe, már nem csak a szórakozás és a kapcsolattartás alapja, de a munkavégzés megkerülhetetlen eszköze is. Viszont a piaci törekvések ellenére is azt kell mondjuk, egy ideig még biztosan nem kapunk olyan készüléket pénzünkért cserébe, melynek akkumulátora hosszú évekig szolgálna bennünket. Lássuk, miért.

Azt hiszem, a legtöbben ma már többet nyomkodják mobiltelefonjukat, mint asztali számítógépüket vagy laptopjukat. Sőt, sokaknak nem pusztán a kapcsolattartás eszköze az okostelefon, hanem sokkal több annál: munkaeszköz. Adódik tehát a kérdés, mivel csalható ki egy kis plusz üzemidő készülékünkből, s milyen lépéseken keresztül tehetjük viszonylag hosszú életévű telefonunk erőforrását?

Érthető, hogy a legtöbbeknél még mindig az ár az elsődleges szempont, ha vásárlásra kerül a sor. Bizonyára a laptop töltő beszerzésekor sincs ez másként, szeretnénk minél olcsóbban megúszni az új termék megvételét. Bizonyos szempontokat érdemes viszont észben tartani egy ilyen döntés esetén, hiszen nem mindegy, mit is teszünk virtuális bevásárlókosarunkba.

A laptop akkumulátor celláinak felújításával már foglalkoztunk egy korábbi cikkünkben, ezúttal inkább azokat a veszélyforrásokat gyűjtöttük össze, melyeket érdemes észben tartani egy efféle műveletnél. A laptop akkumulátor felújítás veszélyeivel foglalkozunk ebben a cikkben.

 

A legtöbben maguk bütykölnék meg elromlott holmijukat, sokan hajlamosak elhinni, hogy mindenhez értenek. S addig talán nincs is ezzel baj, míg nem tesz kárt magában az ember. Mégis vannak olyan dolgok, melyeket jobb, ha szakember vesz szemügyre, sem mint a kísérletező kedvűek. A laptop akkumulátor is éppen ilyen, az otthoni felújítást nem javasoljuk, legalábbis a laikusoknak semmiképp sem!

Apró trükkök, hogy tovább bírja a laptop akkumulátor!

Bosszantó, ha játék közben merül le a laptop akkumulátor, de még inkább az, ha munka közben babrál ki az emberrel az energia hiánya. S gyakorta megesik, hogy nincs laptop töltő a közelünkben, pedig még szükség lenne néhány percnyi üzemidőre, hogy befejezhessünk például egy fontos szövegszerkesztési műveletet.

Persze vannak már olyan laptopok a piacon, melyek egyetlen töltéssel is akár 10 órás vagy még hosszabb üzemidőt biztosítanak szerencsés tulajdonosának. De talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, az átlag magyar olcsóbb laptopot nyomkod, vagy éppen már régóta használja gépet, melynek akkumulátora eleve kisebb üzemidőre képes.

Így érdemes számba venni az üzemidő növelésének lehetőségeit. Azokat az apró trükköket igyekszünk feltérképezni most a különböző szakmai javaslatok alapján, melyek segíthetnek egy-egy plusz percet nyerni a teljes lemerülés előtt.

Univerzális laptop töltőből sokféle vásárolható. Nagyon csábító a gyors és könnyű megoldás, hogy utána bármilyen notebookhoz használhatjuk és még olcsó is.

De vajon megéri megvenni? Sok rossz tapasztalat hallottunk már ezzel kapcsolatban, ezért érdemes utánajárni a kérdésnek. Ebben a cikkben az univerzális laptop töltő kérdését vizsgáljuk meg.

Ha a laptop akkumulátor már jóval kevesebb ideig bírja egy feltöltéssel, akkor felmerülhet az a szándék, hogy a cellákat felújítsuk. Erre két lehetőség is kínálkozik, de egyik sem veszélytelen. Van azonban sokkal biztosabb és kényelmesebb megoldás is!

Ebben a cikkben segítünk dönteni ebben a kérdésben.

Ha a laptop akkumulátorod gyengélkedik, nem tölt, lassan tölt és utána gyorsan lemerül, akkor kézen fekvő lehetőség valamilyen módon megjavítani, felújítani. Sokan próbálnak spórolni az ilyen jellegű kiadásokkal és kihozni a lehető legtöbbet a készülékekből. Ebben a cikkben kiderül, hogy érdemes-e belevágni és egyáltalán milyen lehetőségek közül választhatunk.

Ha nem tölt fel teljesen a laptop, akkor annak több oka is lehet. A laptop szoftver vagy hardver szinten is meghibásodhatott, aminek utána kell járni. Többféle megoldás létezik és a problémára, különböző árfekvésben, ezért nem mindegy, hogy melyiket választjuk.

Sőt, az is lehet, hogy nem romlott el semmi!

Ebben a cikkben segítünk kinyomozni a probléma okát és lehetséges megoldásokat nyújtunk.

Ha laptop töltőt szeretnél vásárolni, akkor vannak szempontok, amiket érdemes figyelembe venni, mielőtt döntessz! Milyen típusút válassz? Hogyan találod meg a megfelelő típust? Ha túl sok a kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor mi segítünk!

A laptop töltő egy nagyon fontos összetevője annak, hogy használni tudd a laptopodat. Sokat kibírnak, évekig is jól működhetnek, ha betartassz néhány alapszabályt. Ebben a cikkben 5 ilyen aranyszabályt sorolok fel, hogy semmiképp ne kövess el olyan hibákat, amik tönkretehetik vagy lerövidíthetik laptop töltőd élettartamát.

A laptop akkumulátor egy rendkívül érzékeny és bonyolult szerkezet. Sokan úgy gondolják, hogy érdemes nekiállni megjavítani vagy „szakemberrel” megjavíttatni. Ehhez azonban érdemes átgondolni az előnyöket és hátrányokat, amit egy ilyen felújítás okozhat. Ebben a cikkben segítünk ezt a kérdést körüljárni.

Elromlott a laptopod akkumulátora? Esetleg még működik, csak nagyon gyorsan lemerül?

Laptop akkumulátor vásárlása a laptopakkumulator.eu webáruházban könnyen és gyorsan megoldható. Megbízható minőségű és kiváló ár-érték arányú termékeket vásárolhat! Mindez csak néhány kattintással!

„Csatlakoztatva, nem töltődik.” Téged is fogadott már ez a mondat, amikor a laptop akksira vitted az egeret a jobb alsó sarokban? Szeretnéd feltölteni a laptop akkumulátort, de mégse akarja tölteni?

Most annak járunk utána, hogy mi lehet a megoldása annak a problémának, ha a laptop akkumulátor nem töltődik?!

A laptop akkumulátor biztosítja a laptop, más néven notebook hordozhatóságát. Enélkül átlagos asztali gépként tudjuk csak használni. Sajnos nincs örökérvényű technológia, mindenképpen elhasználódik és tönkremegy. Azt az időt, amíg használhatjuk a készüléket, azonban néhány alapvető szabály betartásával meghosszabbíthatjuk.

A laptop akkumulátor helyes töltése az egyik legfontosabb tevékenység annak érdekében, hogy az élettartamát 3-4-szeresére megnöveljük.

Érdemes-e laptopunkhoz a gyártótól (Lenovo, HP, Dell ...stb...) származó akkumulátort vásárolnunk? Alábbiakban erről fog szólni ez a cikk, ugyanis a kérdésre egy egyszerű igennel, vagy nemmel nem is lehetne válaszolni. Mi most igyekszünk minden felmerülő kérdésre válaszolni, hogy ki-ki a megválaszolhassa magának, hogy milyen akkumulátort vegyen laptopjához.

 

 

Sokakban felmerülhet a címben említett kérdés, hogy használt avagy új laptopot vegyünk. Az új laptopok ugyan csábítóak lehetnek, de sok esetben pénztárcakímélőbb és megfontoltabb döntés egy minőségi használt laptopot venni. Hiszen ezek a masinák profi felújítóktól származnak a fejlettebb Nyugat-európai országokból. Gondoltad volna?...