Fogyasztó barát

Rebornelektronika.hu

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Blog

Amikor hordozható gépeink energiatárolója eléri élettartamának végét, sajnos meg kell hoznunk azt a mindenki számára nehéz döntést, hogy új akkumulátor vásárlásakor gyári, vagy utángyártott akkumulátort válasszunk? Természetesen mindegyik opciónak meg van a maga pozitív és negatív oldala is, ezért most számba vesszük azokat a tényezőket, melyek segíthetnek a végső döntés meghozatalában.

Egy új akkumulátor vásárlása sohasem könnyű, de mégha meg is hoztuk a megfelelő döntést, akkor újabb kérdések merülhetnek fel bennünk. Többek között az, hogy miként is vegyük használatba gyári, vagy utángyártott akkumulátorunkat első alkalommal?

Folyamatos elvárás, hogy sose legyünk helyhez kötve. Emiatt már eszközeink töltést is hordozható eszközökről végezzük, hogy állandóan mozgásban lehessünk. Fontos azonban, hogy néhány alapvető dologgal tisztába kerüljünk mielőtt külső akkumulátor vásárlásra, vagy használatra adnánk fejünket.

A lithium-ionos akkumulátorok közkedveltsége gyakran árnyékot vet polymeres testvérére. Pedig az bizonyos elemekben még le is körözi az ismertebb fajtát. Ahhoz hogy jobban megismerjük ezt a technológiát érdemes sorra venni a két típus közötti különbséget és persze a hasonlóságokat is.

2019.08.23 10:20

A mai modern világban mindenki előnyben részesíti az univerzális készülékeket. Szeretjük, ha a telefonunk képes a legjobb játékok futtatására, miközben kiváló minőségű képeket csinálhatunk vele, emellett több napig bírja töltés nélkül. Laptop esetén szintén tudjon futtatni minden programot, miközben legyen ultra könnyű, strapabíró, és energiatakarékos. Ezen a vonalon elindulva indulhatott fejlődésnek az univerzális töltők családja, melynek lényege nevéből adódóan, hogy egy töltőként mind felett képes az összes márkájú és típusú laptop töltésére. De vajon mennyire jó döntés egy ilyen mindent tudó töltőbe invesztálnunk?

Valószínűleg sokakkal előfordult már olyan eset, hogy egy hosszabb időre félretett és használaton kívüli laptop leporolásakor megrökönyödve tapasztalták, hogy az nem akar elindulni, vagy ha igen azt is csak hálózati áramról működve. Ennek oka elsősorban az akkumulátor nem megfelelő tárolásában és gondozásában keresendő.

Ötletek sorát találhatja meg az ember az interneten, hogyan növelhetné a laptop akkumulátor élettartamát. S rögtön szembesül azzal, hogy nem olyan is könnyű megválaszolni ezt a kérdést. Több szempontot kell ugyanis figyelembe vennie annak, aki valóban kitolná az akkumulátor élettartamát, amíg csak lehet.

Ebben a cikkben azokat a tippeket gyűjtöttem össze a témában, melyeket egyrészt megfontolásra érdemesnek tartok, másrészt pedig nem kell hozzá különösebb szaktudás sem.

Borsot tör a szakik orra alá, ha gyorsan merül, nem a régi kapacitáson dolgozik a munkaeszköz. Gyakori probléma, hogy alig hajt már például az akksis fúró, miközben égető szükség lenne rá az adott feladatnál. Sajnos a szerszámgép akkumulátor eredeti teherbírása sem tart örökké, előbb utóbb új erőforrást kell vásárolni. Akad ahol az utángyártott alkatrész esetében is minőségi cellákat, túltöltés- és rövidzárlat elleni védelmet ígér a forgalmazó.

 

Felmerül a kérdés, megéri-e rögtön új mobiltelefon után nézni, ha azt vesszük észre régi készülékünkön: már nem a régi kapacitással dolgozik, hamarabb lemerül. Olykor bele sem gondol az ember, hogy lehet, csak az akkumulátor fáradt el, s elég lenne csupán egy új erőforrást beszerezni.

Főleg akkor értékelődik fel ez a gondolat, ha egyébként pénztárcánk sem engedne egy új készülék megvásárlását, csak a kényszer vezet erre. De mégis, mikor elkerülhetetlen már egy új mobiltelefon akkumulátor beszerzése?

Egy akkumulátor sem bírja örökké, előbb-utóbb veszítenek kapacitásukból még a drágább a termékek is. Persze, nem mindig az erőforrást kell cserélni egy kamerában, akár egy hibás töltő is tehet arról, hogy nem emelkednek a energiát jelző apró cellák a kijelzőn. Nézzünk néhány esetet ebben a cikkben, mikor kellhet új kamera akkumulátor és mikor új töltő.

A vérbeli fotósoknak sosem lesz elég egy okostelefon kamerájának a tudása. Ezért többen is kitartanak a már régebben megvásárolt fotómasinájuk mellett, mondván, hogy az igazán szemrevaló képek, kisfilmek elkészítéséhez profi gép is szükségeltetik. Csak tartson ki az akkumulátor is, ugyebár. Nézzünk néhány szempontot, melyeket érdemes lehet megfontolni a kamera akkumulátor töltésekor.

Noha hódít az okostelefonok világa, még mindig sokan vannak, akik inkább digitális videokamerával vagy fényképezőgép segítségével rögzítik az arra érdemes pillanatokat. Persze, más elektronikus termékekhez hasonlóan az akkumulátor e készülékekben sem örök életű, olykor sajnos cserére szorul.

S bizonyára nincs annál bosszantóbb, amikor egy fontos élethelyzetben hagy cserben a készülékünk, s esélyünk sincs megörökíteni a számunkra lényeges pillanatot. Ebben a cikkben igyekszünk adni néhány támpontot, mire érdemes figyelne kamera akkumulátor vásárlás alkalmával.

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor elöregszik egy olyan eszköz alkatrésze, amit napi szinten használunk, s ami nélkül szinte már létezni sem tudunk. Igaz ez okostelefonunkra is, illetve annak akkumulátorára. A kérdés csak az, mit tehetünk, ha már egyre kevesebbet bír az energiaforrás, hogyan vizsgálhatjuk meg, jó-e még az akkumulátor.

Korábban a multimédiás tudás némiképp megelőzte a kapacitást kérdését, legalábbis az ismerősi köreimben többen e szempont szerint vásároltak okostelefont. Ha viszont most nézek körbe a környezetemben, azt mondhatom, egyre többeknek szempont vásárláskor az üzemidő, s hogy erős, viszonylag hosszú életű legyen a mobiltelefon akkumulátora.

 

Talán a változó attitűdöknek is köszönhető, hogy a telefon tudása mellett az akkumulátor teherbírása is kulcskérdés lett mára. Hiszen felértékelődött a mobiltelefon szerepe, már nem csak a szórakozás és a kapcsolattartás alapja, de a munkavégzés megkerülhetetlen eszköze is. Viszont a piaci törekvések ellenére is azt kell mondjuk, egy ideig még biztosan nem kapunk olyan készüléket pénzünkért cserébe, melynek akkumulátora hosszú évekig szolgálna bennünket. Lássuk, miért.

Azt hiszem, a legtöbben ma már többet nyomkodják mobiltelefonjukat, mint asztali számítógépüket vagy laptopjukat. Sőt, sokaknak nem pusztán a kapcsolattartás eszköze az okostelefon, hanem sokkal több annál: munkaeszköz. Adódik tehát a kérdés, mivel csalható ki egy kis plusz üzemidő készülékünkből, s milyen lépéseken keresztül tehetjük viszonylag hosszú életévű telefonunk erőforrását?

Érthető, hogy a legtöbbeknél még mindig az ár az elsődleges szempont, ha vásárlásra kerül a sor. Bizonyára a laptop töltő beszerzésekor sincs ez másként, szeretnénk minél olcsóbban megúszni az új termék megvételét. Bizonyos szempontokat érdemes viszont észben tartani egy ilyen döntés esetén, hiszen nem mindegy, mit is teszünk virtuális bevásárlókosarunkba.

A laptop akkumulátor celláinak felújításával már foglalkoztunk egy korábbi cikkünkben, ezúttal inkább azokat a veszélyforrásokat gyűjtöttük össze, melyeket érdemes észben tartani egy efféle műveletnél. A laptop akkumulátor felújítás veszélyeivel foglalkozunk ebben a cikkben.

 

A legtöbben maguk bütykölnék meg elromlott holmijukat, sokan hajlamosak elhinni, hogy mindenhez értenek. S addig talán nincs is ezzel baj, míg nem tesz kárt magában az ember. Mégis vannak olyan dolgok, melyeket jobb, ha szakember vesz szemügyre, sem mint a kísérletező kedvűek. A laptop akkumulátor is éppen ilyen, az otthoni felújítást nem javasoljuk, legalábbis a laikusoknak semmiképp sem!

Apró trükkök, hogy tovább bírja a laptop akkumulátor!

Bosszantó, ha játék közben merül le a laptop akkumulátor, de még inkább az, ha munka közben babrál ki az emberrel az energia hiánya. S gyakorta megesik, hogy nincs laptop töltő a közelünkben, pedig még szükség lenne néhány percnyi üzemidőre, hogy befejezhessünk például egy fontos szövegszerkesztési műveletet.

Persze vannak már olyan laptopok a piacon, melyek egyetlen töltéssel is akár 10 órás vagy még hosszabb üzemidőt biztosítanak szerencsés tulajdonosának. De talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, az átlag magyar olcsóbb laptopot nyomkod, vagy éppen már régóta használja gépet, melynek akkumulátora eleve kisebb üzemidőre képes.

Így érdemes számba venni az üzemidő növelésének lehetőségeit. Azokat az apró trükköket igyekszünk feltérképezni most a különböző szakmai javaslatok alapján, melyek segíthetnek egy-egy plusz percet nyerni a teljes lemerülés előtt.

Univerzális laptop töltőből sokféle vásárolható. Nagyon csábító a gyors és könnyű megoldás, hogy utána bármilyen notebookhoz használhatjuk és még olcsó is.

De vajon megéri megvenni? Sok rossz tapasztalat hallottunk már ezzel kapcsolatban, ezért érdemes utánajárni a kérdésnek. Ebben a cikkben az univerzális laptop töltő kérdését vizsgáljuk meg.

Ha a laptop akkumulátor már jóval kevesebb ideig bírja egy feltöltéssel, akkor felmerülhet az a szándék, hogy a cellákat felújítsuk. Erre két lehetőség is kínálkozik, de egyik sem veszélytelen. Van azonban sokkal biztosabb és kényelmesebb megoldás is!

Ebben a cikkben segítünk dönteni ebben a kérdésben.

Ha a laptop akkumulátorod gyengélkedik, nem tölt, lassan tölt és utána gyorsan lemerül, akkor kézen fekvő lehetőség valamilyen módon megjavítani, felújítani. Sokan próbálnak spórolni az ilyen jellegű kiadásokkal és kihozni a lehető legtöbbet a készülékekből. Ebben a cikkben kiderül, hogy érdemes-e belevágni és egyáltalán milyen lehetőségek közül választhatunk.

Ha nem tölt fel teljesen a laptop, akkor annak több oka is lehet. A laptop szoftver vagy hardver szinten is meghibásodhatott, aminek utána kell járni. Többféle megoldás létezik és a problémára, különböző árfekvésben, ezért nem mindegy, hogy melyiket választjuk.

Sőt, az is lehet, hogy nem romlott el semmi!

Ebben a cikkben segítünk kinyomozni a probléma okát és lehetséges megoldásokat nyújtunk.

Ha laptop töltőt szeretnél vásárolni, akkor vannak szempontok, amiket érdemes figyelembe venni, mielőtt döntessz! Milyen típusút válassz? Hogyan találod meg a megfelelő típust? Ha túl sok a kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor mi segítünk!

A laptop töltő egy nagyon fontos összetevője annak, hogy használni tudd a laptopodat. Sokat kibírnak, évekig is jól működhetnek, ha betartassz néhány alapszabályt. Ebben a cikkben 5 ilyen aranyszabályt sorolok fel, hogy semmiképp ne kövess el olyan hibákat, amik tönkretehetik vagy lerövidíthetik laptop töltőd élettartamát.

A laptop akkumulátor egy rendkívül érzékeny és bonyolult szerkezet. Sokan úgy gondolják, hogy érdemes nekiállni megjavítani vagy „szakemberrel” megjavíttatni. Ehhez azonban érdemes átgondolni az előnyöket és hátrányokat, amit egy ilyen felújítás okozhat. Ebben a cikkben segítünk ezt a kérdést körüljárni.

Elromlott a laptopod akkumulátora? Esetleg még működik, csak nagyon gyorsan lemerül?

Laptop akkumulátor vásárlása a laptopakkumulator.eu webáruházban könnyen és gyorsan megoldható. Megbízható minőségű és kiváló ár-érték arányú termékeket vásárolhat! Mindez csak néhány kattintással!

„Csatlakoztatva, nem töltődik.” Téged is fogadott már ez a mondat, amikor a laptop akksira vitted az egeret a jobb alsó sarokban? Szeretnéd feltölteni a laptop akkumulátort, de mégse akarja tölteni?

Most annak járunk utána, hogy mi lehet a megoldása annak a problémának, ha a laptop akkumulátor nem töltődik?!

A laptop akkumulátor biztosítja a laptop, más néven notebook hordozhatóságát. Enélkül átlagos asztali gépként tudjuk csak használni. Sajnos nincs örökérvényű technológia, mindenképpen elhasználódik és tönkremegy. Azt az időt, amíg használhatjuk a készüléket, azonban néhány alapvető szabály betartásával meghosszabbíthatjuk.

A laptop akkumulátor helyes töltése az egyik legfontosabb tevékenység annak érdekében, hogy az élettartamát 3-4-szeresére megnöveljük.

Érdemes-e laptopunkhoz a gyártótól ( Lenovo, HP, Dell ...stb... ) származó akkumulátort vásárolnunk? Erről fog szólni ez a cikk.

Sokakban felmerülhet a címben említett kérdés, hogy használt avagy új laptopot vegyünk. Az új laptopok ugyan csábítóak lehetnek, de sok esetben pénztárcakímélőbb és megfontoltabb döntés egy minőségi használt laptopot venni. Hiszen ezek a masinák profi felújítóktól származnak a fejlettebb Nyugat-európai országokból. Gondoltad volna?...