Fogyasztó barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2018.10.29 21:55

Laptop akkumulátor felújítás

Ha a laptop akkumulátorod gyengélkedik, nem tölt, lassan tölt és utána gyorsan lemerül, akkor kézen fekvő lehetőség valamilyen módon megjavítani, felújítani. Sokan próbálnak spórolni az ilyen jellegű kiadásokkal és kihozni a lehető legtöbbet a készülékekből. Ebben a cikkben kiderül, hogy érdemes-e belevágni és egyáltalán milyen lehetőségek közül választhatunk.

Laptop akkumulátor felújítás házilag

Vannak, akik házilag nekiállnak barkácsolni és megjavítanak szinte bármit. A neten sok információt lehet találni ha meg akarunk javítani valamit. Természetesen a laptop akkumulátorokról is van bőven „csináld magad” jó tanács.

Laptop akkumulátor hűtőbe

Pontosabban a fagyasztóba! A lithium-polimer akksik idejéből maradt meg az a trükk, hogy…

  1. Merítsd le teljesen a laptop akksiját kb.1-2 %-ra.
  2. Tedd be egy zacskóba.
  3. Tedd be a fagyasztóba 15 órán át mínusz 15 fokon.
  4. Tedd vissza a laptopba kikapcsolt állapotban és töltsd 15 órán keresztül.
  5. Ezután a teljesítmény kb. 20-30%al javul.

Elvileg már a lithium-ionos akksik esetében ennek a trükknek nem kellene működnie, mégis arról lehet olvasni, hogy működik.

Sajnos a negatív eseteket ritkábban írják meg, csak amikor jól sül el a dolog. Pedig ennek komoly kockázata van! Az akkumulátoroknak megvan az a rossz tulajdonsága, hogy felrobbanhatnak. Főleg akkor ha házilag barkácsoltunk és mindenféle trükköket alkalmaztunk.

 

Laptop akkumulátor cella újrahasznosítás

A laptop akkumulátorokat alkotó cellák újrahasznosítására is vannak ötletek. Van aki egy újra tölthető zseblámpát készít belőle. A cellákkal való babrálás is eléggé veszélyes dolog, hiszen veszélyes hulladéknak számítanak, amik tűz és robbanásveszélyesek!

 

Laptop akkumulátor felújítás szoftverrel

Ez már egyáltalán nem veszélyes tanács. Érdemes kipróbálni!

Minden laptop BIOS rendszerében elérhető egy akkumulátor javító program. Ezt a rendszer indulásakor boot-olással előhozhatod és ha lefuttatod, akkor az sokat javít a teljesítményén. Érdemes kb. fél évente megcsinálni.

 Vannak elemző szoftverek, amik számos hasznos infót nyújtanak a laptop akksi jelenlegi állapotáról. Ilyen például a Battery Info View. Az elhasználódás mértékét, a töltöttségi szintet, a feszültség mértékét, kapacitást is kimutatja.

 

Laptop akkumulátor felújítás tények

Sok lehetőség közül választhatunk, ha az akkumulátor már nem működik megfelelően. A házilag megoldott „csináld magad” próbálkozások elektronikai eszközök tekintetében nem szoktak jól elsülni. A saját és mások testi épségének kockáztatása, illetve az anyagi kár mértéke egy esetleges tűzeset során nem éri meg azt a pár ezer forint megtakarítást, amit nyerhetünk ezekkel a műveletekkel.

A laptopakkumulator.eu webáruházban megfizethető áron vásárolhatsz utángyártott laptop akkumulátorokat, amik az eredetivel megegyező minőséget és tartósságot biztosítanak. Így nyugodtan használhatod és bízhatod rá személyes anyagaidat.