Fogyasztó barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2018.10.22 16:37

Miért nem tölt fel teljesen a laptop?

Ha nem tölt fel teljesen a laptop, akkor annak több oka is lehet. A laptop szoftver vagy hardver szinten is meghibásodhatott, aminek utána kell járni. Többféle megoldás létezik és a problémára, különböző árfekvésben, ezért nem mindegy, hogy melyiket választjuk.

Sőt, az is lehet, hogy nem romlott el semmi!

Ebben a cikkben segítünk kinyomozni a probléma okát és lehetséges megoldásokat nyújtunk.

Miért nem tölt fel teljesen a laptop? - Szoftver hiba

Okozhatja szoftver hiba is. Ilyenkor meg kell nyitni az Eszközkezelőt, amin keresztül  a Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery nevű szoftvert érdemes letörölni. Ezután a rendszer magától újra telepíti, de csak akkor, ha engedélyezve vannak a frissítések telepítése.

 

Miért nem tölt fel teljesen a laptop? – Hardver hiba

A laptop és a hozzá kapcsolódó alkatrészek bármelyikének a hibája is okozhatja azt, ha nem tölt fel a laptop. Mindegyik érzékeny alkatrész és a nem megfelelő tárolás, használat alatt könnyen megsérülhet.

Laptop akkumulátor hiba

Ha az akkumulátor romlott el, akkor az valószínűleg már egy ideje kevesebb ideig működött és fokozatosan jutott el ebbe az állapotba. Tehát árulkodó jel lehet, hogy a laptopon a „Csatlakoztatva, nem töltődik.” felirat jelenik meg a képernyő jobb alsó sarkában.

Az is lehet, hogy az akkumulátoron csatlakozó tüskéi törtek el vagy került szennyeződés közéjük.

Ha egyik napról a másikra történt a meghibásodás, akkor okozhatta ütés, sérülés vagy túl magas/alacsony hőmérsékleti hatás.

Ilyenkor nincs mit tenni, új vagy utángyártott akkumulátort kell venni. Semmiképp ne javítsuk meg házilag, mert sokkal nagyobb problémát okozhatunk vele. Egy utángyártott laptopakkumulátor néhány ezer forintba kerül, egy baleset vagy tűz sokkal nagyobb károkat okozhat!

Laptop töltő hiba

Az is előfordulhat, hogy a laptop töltő meghibásodása okozza a problémát. Érdemes megvizsgálni a csatlakozót, mert nagyon könnyen eltörhet, megsérülhet.

A vezeték is megtörhetett, sőt egy bútor vagy szék el si vághatta valamelyik részén. Esetleg egy háziállat rágta meg. Ha nem megfelelően tároltuk, akkor sérülhetett a vezeték.

Idővel a laptop töltő is elromolhat, egyszerűen a technika elöregszik. Sajnos nem tervezik túl sok időre ezeket a készülékeket.

Egy utángyártott laptop töltő is pusztán néhány ezer forint. Webáruházunkban ezt is könnyen és gyorsan megrendelheti!

 Ha nem szeretnéd, hogy túl korán elromoljon a laptop töltőd, akkor olvasd el az "5 aranyszabály a laptop töltőd használatáról" című cikkünket!

Mi van akkor, ha nem romlott el semmi?

Ha mindig ugyanakkor áll le a töltés, pl. 80%-on, akkor egyszerűen csak a gyári beállítás nem engedi, hogy tovább töltsön az akkumulátor. Ez egy biztonsági beállítás, pont azért, hogy a laptop akkumulátor élettartama minél hosszabb legyen. Ez azért van, mert nem tesz jót a lítium-ionos akksiknak, ha mindig 100%-ig feltöltjük. Továbbá az se, ha teljesen lemerítjük.

 

Ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal a +36302931140-as telefonszámon vagy az info@laptopakkumulator.eu email címen!