Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2018.10.03 14:42

5 aranyszabály a laptop töltőd használatáról

A laptop töltő egy nagyon fontos összetevője annak, hogy használni tudd a laptopodat. Sokat kibírnak, évekig is jól működhetnek, ha betartassz néhány alapszabályt. Ebben a cikkben 5 ilyen aranyszabályt sorolok fel, hogy semmiképp ne kövess el olyan hibákat, amik tönkretehetik vagy lerövidíthetik laptop töltőd élettartamát.

 

5 tanács a laptop töltő használatához

 

1, Mindig a megfelelő laptop töltőt használd!

 

Minden töltőnek meg van a hozzá való kompatibilis laptop vagy akár fordítva is mondhatnánk, hogy a laptopodhoz a megfelelő töltőt használd!

Többnyire be sem kapcsol a gép más típusú töltővel, de legalábbis nem működik olyan hatékonyan, mint a kompatibilis modellek.

Nálunk, a laptopakkumulator.eu webáruházban minden termékhez segítséget adunk, hogy a laptop töltő melyik laptophoz való.

 

2, Ne javítsd házilag!

 

Ha valaki érez magában elég szakértelmet arra, hogy megjavítsa házilag a laptop töltőjét, akkor rendkívül óvatosnak kell lennie, mert ha nem megfelelően szereli össze, akkor fokozottan tűz- és robbanásveszélyes. Elég egy apró hiba és bármikor kigyulladhat a töltő és a laptop is, ami jobb esetben csak a laptop végét jelenti, rosszabb esetben pedig súlyosabb anyagi károkat okoz a lakásban.

Számos ilyen eset előfordul, pedig egy utángyártott laptop töltő költsége minössze néhány ezer forint, ami miatt nem érdemes kockáztatni jelentős anyagi károkat.

A Veszélyes lehet a laptop akkumulátor felújítás című cikkben a laptop akkumulátor felújítás veszélyeiről írok.

 

3, Figyelj a megfelelő hőmérsékletre!

 

Ha 35 fok felett vagy 10 fok alatt használjuk, akkor nem csak a laptopban okozhatunk kárt, hanem a laptop töltőben is. Ezért érdemes nagyjából szobahőmérsékleten használni a készüléket. A túlmelegedés vagy lehűlés egyaránt károsíthatja.

 

 

4, Laptop töltő kábel összetekerése

 

Az egyik legérzékenyebb része a kábel. Sajnos sokan úgy tekerik össze, hogy jó szorosan rátekerik a töltőre és még a táskában is rápakolnak esetleg. Ettől mindenképp megtörik a kábel és megsérül. Az érzékeny vezeték szálak sérülnek meg, amitől szintén fenn áll a rövidzárlat veszélye.

 

5, Kábel nem megfelelő tárolása

 

Szintén gyakran előfordul, hogy a kábelt nem megfelelő helyen tároljuk, használjuk. Ilyenek lehetnek:

  • valamely háziállat megrágja
  • időnként áttolnak rajta egy bútort vagy bármely más tárgyat
  • az ajtó és ajtófélfa közé szorul és megvágja

 

 

Ha ezeket a tanácsokat betartod, akkor jelentős bonyodalmaktól és veszélytől kíméled meg magad! Nem mellékesen meghosszabbítod készüléked élettartamát.

A laptopakkumulator.eu webáruház kínálatában te is megtalálhatod a számodra megfelelő laptop töltőt, laptop akkumulátort vagy válogathatsz még sok más kiegészítő között.

Ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal a +36302931140-as telefonszámon vagy az info@laptopakkumulator.eu email címen!