Fogyasztó barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2019.01.06 08:52

Veszélyes lehet a laptop akkumulátor felújítás

A laptop akkumulátor celláinak felújításával már foglalkoztunk egy korábbi cikkünkben, ezúttal inkább azokat a veszélyforrásokat gyűjtöttük össze, melyeket érdemes észben tartani egy efféle műveletnél. A laptop akkumulátor felújítás veszélyeivel foglalkozunk ebben a cikkben.

 

A legtöbben maguk bütykölnék meg elromlott holmijukat, sokan hajlamosak elhinni, hogy mindenhez értenek. S addig talán nincs is ezzel baj, míg nem tesz kárt magában az ember. Mégis vannak olyan dolgok, melyeket jobb, ha szakember vesz szemügyre, sem mint a kísérletező kedvűek. A laptop akkumulátor is éppen ilyen, az otthoni felújítást nem javasoljuk, legalábbis a laikusoknak semmiképp sem!

A laptop akkumulátor felújítás veszélyei

 

  • Tűz-, s nem utolsósorban robbanásveszélyt is rejthet magában az akkumulátor alkatrészeinek újbóli, nem megfelelő módon történő összeszerelése
  • Az emberre nagymértékben veszélyes anyagokat rejtenek magukban az akkumulátorok, melyekkel aligha éri meg játszadozni otthon. Említsük csak az akkumulátorsavat, az ólmot, a lítiumot, esetleg a higanyt.
  • Ha logikusan végiggondoljuk a műveletet, újfent megemlíthetjük a külcsín kérdését. Hisz a laptop akkumulátor műanyag burkolata nem igazán nyújt majd megnyerő látványt, miután szétbontották, s nemtörődöm módon lett újra összeragasztva.
  • Nagy esély van rá, hogy teljesen tönkremegy az akkumulátor vagy legalábbis ugyanúgy kevés ideig fogja bírni.

A laptop akkumulátor felújítás című cikkben részletesen írtam a veszélyekről!

Egyszer csak csökkenni fog a laptop akkumulátor üzemideje

Érthető, hogy ha elöregedett számítógépünk erőforrása, előbb megpróbálkoznánk a laptop akkumulátor felújításával, s nem szaladnánk rögtön egy új termékért a boltba. Legalábbis, amikor már egyre csökken az akkumulátor üzemideje, hamar felmerülhet ez a szándék az emberben. Van nem egy szakvélemény, mely szerint meghatározható, hogy a laptop akkumulátor hány töltési ciklusra van kalibrálva, s egy bizonyos idő után csökkenni fog az üzemidő. Megközelítőleg két éves használat után ez jó eséllyel be is következik.

 

Az anyagiak még rémisztőbbek lehetnek

Persze, sokakat nem rémisztenek meg a veszélyforrások, s inkább vállalkoznak a feladatra. De talán az anyagi megtérülés kérdése már valóban kételyt szül az emberben. Ugyanis előfordulhat, hogy nem megfelelően szerelik össze a felújítás után az akkumulátort, így az nem is teszi a dolgát rendesen onnantól kezdve, habár pénzt költöttünk rá. Vagy az is előfordulhat, hogy éppen csak kevesebbet bír majd, mint a gyári termék, tehát megint csak bukunk valamelyest a dolgon.

 

Szakemberhez fordulj!

Ahelyett, hogy veszélyeztetnéd saját és környezeted épségét, fordulj szakemberhez a laptop akkumulátor felújítás kérdéskörével. De ha biztos megoldásra vágysz, nézz körül inkább az új töltők között! Hiszen ezen semmiképp sem éri meg spórolni! Mondhatnánk azt is, hogy az új laptop töltő egyfajta befektetés is számunkra. Abban a tekintetben biztosan, hogy ennek révén megbízható működést várhatunk számítógépünktől a jövőben.

Megbízható, a gyári minőséggel megegyező felújított laptop akkumulátorok között válogathatsz nálunk, a Laptopakkumulator.eu webáruházban! A vásárlás gyors és könnyű, a házhozszállítás 1-3 munkanapon belül megtörténik. 

Minden termék esetében segítséget adunk, de fordulhatsz hozzánk bizalommal a +36302931140-as telefonszámon vagy az info@laptopakkumulator.eu email címen!