Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.09.25 16:41

A Samsung története a laptop gyártásában

A Samsung vállalat 1969-ben alakult meg Dél-Kóreában. Kezdetben inkább televíziót, számológépeket és hűtőszekrényeket gyártottak, később azonban továbbfejlesztették a céget. Ekkor már laptopokat és okostelefonokat is piacra dobtak. Az első laptopokat az 1990-es években kezdték el gyártani, ám a notebookokat inkább a 2000-es évektől vásárolták nagyobb mennyiségben.

Ebben a cikkben megismerkedhetünk a Samsung történetével a laptop gyártásában.

A Samsung laptopok története

A Samsung kezdetben főként televíziót, kisebb konyhai eszközöket, számológépet és hűtőszekrényeket gyártott. Később alkatrészekre állt rá jobban, így akkumulátorokat, chipeket és félvezetőket fejlesztett. Az első számítógépet 1983-ban kezdték el piacra dobni. Ez egy nyolc bites asztali PC volt. Ezt követte 1996-ban az első laptop, a Sens 810. Ekkor még nem vásároltak annyi notebookot, hiszen ezeket inkább a 2000-es években fedezték fel a vásárlók és vették meg tömegével. 2005-re megérkezett az M70, 19 colos változat, amit 2006-ban egy jóval gyorsabb változat követett.

Bár a sebesség már megvolt, az üzemidővel még jócskán akadtak problémák. Az akkumulátorok ereje ugyanis még nem volt szívós az amúgy sokat fogyasztó képernyőhöz és processzorhoz képest. A kiegészítőt azonban a későbbiekben továbbfejlesztették, így már kivehetővé és cserélhetővé váltak az akkumulátorok a Samsung laptopokban.

Hol szerezhető be akkumulátor Samsung laptophoz?

Akkumulátort Samsung laptophoz számos helyről beszerezhető. Nálunk azonban sokkal könnyebb dolga van a vásárlónak, mintha betérne egy nagyobb üzletben. A webáruházunknak köszönhetően gyorsan találni minőségi terméket, amit akár házhoz is szállítunk. A többféle változatban kapható akkumulátorok régebbi és új notebookokhoz is megvásárolhatóak.

Miért vásárolj nálunk akkumulátort Samsung laptophoz?

Egy laptop akkumulátor átlagos élettartama egytől egészen három évig terjedhet. Ez függ főként a töltési és használati szokásoktól. Ha megfelelően alkalmazzuk a töltőt, akkor akár öt év múlva is használhatjuk a számítógépünket a vezeték nélkül. A nálunk vásárolt termékek azonban minőségi és márkás akkumulátorok, amelyek mindegyike új, utángyártott változatban kerül be a webshopunkba.

Miért jó plusz egy akkumulátor a Samsung laptopokhoz?

Amennyiben sokat vagyunk úton és tudjuk, hogy nem lesz elegendő az akkumulátor töltöttsége, abban az esetben jobb, ha tartunk magunknál egy plusz kiegészítőt. Bár a töltő segítő társunk lehet, sok esetben sajnos nincs lehetőségünk használni a kábelt, hiszen nem tudjuk hova bedugni azt. Persze nem csak a sok munka kapcsán jöhet jól plusz egy akkumulátor. Ha elromlik vagy lejár az élettartama, akkor könnyedén kicserélhetjük az előző, régi és rossz minőségű darabot egy új és utángyártott akkumulátorral.

Összegezve:

Az első Samsung laptopok az 1990-es években kerültek piacra. Ebben az évtizedben még nem voltak annyira felkapottak az eszközök, ám a 2000-es évek elejére egyre többet vásároltak belőlük. Az évezred elején egyre gyorsabban fejlesztettek laptopokat, amikből 2010-re már temérdek darabot adtak el. Az ezekhez tartozó akkumulátorok erősségén folyamatosan dolgoztak, ráadásul cserélhetővé váltak, így bárki könnyedén megoldhatja a töltöttségi problémát.