Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2019.06.17 08:18

Olykor elég a mobiltelefon akkumulátor csere

Felmerül a kérdés, megéri-e rögtön új mobiltelefon után nézni, ha azt vesszük észre régi készülékünkön: már nem a régi kapacitással dolgozik, hamarabb lemerül. Olykor bele sem gondol az ember, hogy lehet, csak az akkumulátor fáradt el, s elég lenne csupán egy új erőforrást beszerezni.

Főleg akkor értékelődik fel ez a gondolat, ha egyébként pénztárcánk sem engedne egy új készülék megvásárlását, csak a kényszer vezet erre. De mégis, mikor elkerülhetetlen már egy új mobiltelefon akkumulátor beszerzése?

Néhány ezresért is van már akksi

 

Bizonyára sokan voltak már abban a helyzetben, hogy szívük szerint nem váltak volna meg régi mobiljuktól. Utólag visszagondolva némi bosszúsággal tölti el az embert, hogy nem gondolták át elég alaposan a dolgot, miközben egy új akksi megvásárlásra révén egy-két ezer forintból is orvosolható lett volna a probléma.

De mégis, honnan tudhatjuk biztosan, hogy az akkumulátorral van gond?

 

Elöregedhet a mobiltelefon akkumulátor

 

A régebbi, még levehető hátlappal készített eszközök fizikai vizsgálata nem szakmunka, azt kell górcső alá vennünk többek között, hogy nincs-e valamilyen szemmel is látható elváltozás a készülék erőforrásán. A szakemberek például arra figyelmeztetnek, hogy fel is puffadhat a mobiltelefon akkumulátor, ami máris egyfajta figyelmeztető jel a cserére.

Ha azonban nincs ilyen probléma, s mégis jóval gyorsabban merül a telefon, mint korábban, elképzelhető, hogy csak elöregedett az akku. Ha tetszik, ha nem, ez be fog következni előbb vagy utóbb. Persze a hozzáértő, s kísérletező kedvű felhasználók az akkumulátor kalibrálásával is megpróbálkozhatnak. A kérdés csak az, hogy megéri-e a sok vesződség?

mobiltelefon-akku-csere

Mobiltelefon töltő vizsgálata

 

Ám nem feltétlenül az akkumulátor a lúdas, akár a mobiltelefon töltővel is lehet probléma. E téren is érdemes egy rövid vizsgálatot tennünk. Szemügyre vehetjük például a töltő kábelét is és a csatlakozóját, hogy nem tört-e meg, nincs-e rajta látható fizikai sérülés. Jóllehet a kábel megtörése nem minden esetben látszik egyértelműen.

 

Megbízható helyről szerezzük be a mobiltelefon akkumulátort

 

Ha mégis egy új akkumulátor beszerzése mellett tettük le a voksunkat, már csak az a kérdés hogy, hol vásároljunk? Egyszerű a válasz: ahol minőséget kapunk pénzünkért cserébe. Sokat elárul természetesen az is, milyen paramétereket kapunk meg az internetes rendelés során, melynek segítségével valóban belőhetjük, mely típusú akkumulátor a megfelelő szeretett készülékünkbe. Az azonban fontos, hogy egyeztessük az akkumulátorok modellszámát vásárláskor.

 

Mobiltelefon akkumulátor túltöltése

 

A folyamatos túltöltés nem igazán tesz jót a készüléknek. Azzal már foglalkoztunk korábbi cikkeinkben, milyen töltöttségi értéken tartsuk eszközünket, ha kitolnánk élettartamát, míg csak lehet.

 

Tipp: Érdemes felhívni a figyelmet például arra is, hogy telefonunk töltése közben ne bíbelődjünk a rendszert vagy akkumulátort jobban megterhelő programokkal.

Kínálatunkban válogass kedvedre mobil telefon akkumulátorok között!