Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.05.08 18:47

Felújított laptop otthoni munkához

A home office és hirtelen előre törésével az otthoni munkára alkalmas laptopok esetén komolyan megugrott a kereslet. Természetesen sokan ilyen célra szeretnének új gépet vásárolni, de bizonyára sokan vannak azok is, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Számukra mentsvárat jelenthetnek a felújított laptopok otthoni munkához, vagy akár komolyabb feladatokhoz is.

Felújított laptopok előnyei

A legtöbb laptop halálát az elhanyagoltság jelenti. A felújított laptopok lényege, hogy bár használt gépet kapunk pénzünkért, de azt hozzáértő szakemberek gondosan megpróbálják a lehető legmagasabb szintre visszahozni. Ez általában több lépéses felújítási munkálatokat jelent, ami a külsőre és a belsőre is kiterjed.

Felújítás lépései

Egy szakszerű laptop felújítás tehát számos lépésből áll össze, míg egy megbízható hordozható gépet kaphatunk kezünkbe. Ezek a lépések többnyire a következők:

  • portalanítás

  • külső tisztítás

  • festés és hibajavítás

  • tesztelés

  • kategorizálás, esztétikai besorolás

Amennyiben valóban megbízható felújított laptopot szeretnénk, akkor igyekezzünk kifejezetten a felújításra szakosodott webáruházak választékából szemezgetni.

Otthoni munkára alkalmas laptopok

Otthoni munka esetén állandó kérdés, hogy mi is az a specifikáció, ami elég lehet az otthoni munka végzéshez. Természetesen ez nagyban függ a munka jellegétől is, hiszen egy adminisztrátori munka esetén egy visszafogottabb teljesítmény is elég lehet, míg egy grafikus munka esetén már teljesítményre is komolyan szükségünk lehet.

Felújított laptop adminisztratív munkákra

Abban az esetben, ha napi szinten a word dokumentumok és excel táblák rengetegével kell hadakoznunk elsősorban, miközben állandó levelezéseket folytatunk, akkor egy kisebb teljesítményű laptop is könnyedén kiszolgálhatja igényeinket. Ez esetben az alábbiakra érdemes figyelnünk:

  • megfelelő memória méret

  • SSD megléte

Napjainkban ma már a netezésre a 2 gigabájt RAM roppant csekélynek mondható, ezért minimumként keressünk 4, vagy 8 gigabájtos verziókat. Ezzel már sokkal gyorsabb gépeken dolgozhatunk, miközben a 2 gigás laptopok csak döcögnének.

A használt gépek esetében, ami még komoly gyorsaságot kölcsönözhet gépünknek az az SSD megléte. Szerencsére ezek ma már elérhető árkategóriába tartoznak és némi logisztikával egy alapnak mondható 128 gigabájtos verzió is elég lehet.

Felújított laptop komolyabb otthoni munkákra

Amennyiben például grafikus munkát igénylő feladatra keresünk felújított gépet, akkor már komolyabb processzorra és videokártya teljesítményre is szükségünk lesz. Videokártyák terén a dedikált tehát nem az alaplapba integrált verziókat keressük.

Mire figyeljünk felújított laptop vásárlásakor?

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogyha valaki felújított használt laptop vásárlása mellett dönt, akkor nem új gépet vásárol, ezért különösen az alábbi dolgokra érdemes figyelni:

Képernyő, pixelhiba

A pixelhiba azt jelenti, hogy valamiért egy vagy több képpont nem működik, vagy nem jól működik, ami fekete vagy piros pöttyöket eredményez. A kereskedők sokszor mondják, hogy ez nem zavaró, néhány pixelhibával még vidáman együtt lehet élni, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

Egérpad

Sokszor előfordul, hogy az egérpad a sok használat miatt veszít stabilitásából. Ennek következtében pedig nagyon kényelmetlenül használható, de esztétikailag a kopás sem biztos, hogy sokak számára csábító lehetőség.

Csatlakozók

Manapság gyakran előforduló probléma, hogy egyes csatlakozók nem működnek a notebookon. Ez a probléma a prémium kategóriás, ultra drága modelleket is ugyanúgy érinti, mint a drágább darabokat. A régebbi laptopok esetén ráadásul előfordulhat az is, hogy valamely számunkra szükséges csatlakozó nem kapott még helyet az adott laptopon.

Akkumulátor

Egy Laptop használati értékét alapvetően befolyásolja az, hogy milyen a benne lévő akkumulátor állapota, hiszen ez határozza meg a gép üzemidejét is. Ha szakszervizből vásárolunk felújított laptopot, akkor ott feltüntetik minden esetben, hogy mennyi töltési cikluson esett át a gép, illetve hogy az akkumulátor kapacitása hány százalék a gyári adathoz képest.

Az akkumulátorhoz szorosan kapcsolódik a töltő állapota is. Ez egy igen kényes alkatrész, hiszen a kábelek könnyen sérülhetnek, ami bizony érzékenyen érinthet bárkit, hiszen senki sem szeretne energia nélkül maradni gépével. Természetesen számos laptop töltő és akkumulátor árusító webáruház széles kínálata áll rendelkezésünkre, így könnyen szerezhetünk be egy újat is, ha szükséges.

Összegezve:

Felújított laptopok vásárlása esetén is természetesen az az elsődleges kérdés, hogy milyen feladatok ellátásra is szükséges a leendő laptop. Ehhez a megbízható, szakképzett felújítással foglalkozó cégek segítséget is nyújtanak, de saját magunknak is érdemes belemélyedni a használt laptopok rejtelmeibe.