Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.12.13 15:24

Ami nélkül nem működhet a távmunka

A távmunka az utóbbi évben erősen felértékelődött a munkáltatók és a munkavállalók szemében is: egyre többen home office állást Magyarországon. Meglepő módon, ahol alkalmazzák a távmunka intézményét, ott arról számolnak be, hogy a dolgozók hatékonysága ugyanúgy megmaradt, sőt olykor még javult is. Ehhez azonban mindenképp szükséges néhány alapvető eszköz megléte. Az alábbiakban összegyűjtöttük mi is az, ami nélkül nem működhet a távmunka.

Távmunkához szükséges eszközök

A megfelelő távmunkában történő munkavégzéshez természetesen mindenekelőtt a hajlandóság megléte szükséges mind a munkáltató, mind a munkavállaló részéről. Amennyiben mindkét fél szándékában áll bevezetni a távmunka intézményét, akkor már csak az alábbi eszközökre lehet szükség az alapvető feladatok ellátásához:

  • stabil internet

  • munkaállomás

  • biztonságos kiber környezet

  • belső kommunikációs csatorna

Stabil internet távmunkához

A megfelelő távmunkához mindenekelőtt egy megfelelően stabil internetkapcsolat szükséges, mellyel biztosítható a folyamatos, zavartalan munkavégzés. Elvégre nincs is annál bosszantóbb, mint a folyton megszakadó, vagy épp csigalassú interneten keresztül végezni dolgos teendőinket, főképp ha szorít az idő.

Szerencsére ma már rendelkezésünkre áll a vezetékes és a mobilinternet is. Míg utóbbi jellemzően elég stabil, addig utóbbiról régebben az volt a közvélemény, hogy lassú és olykor instabil szolgáltatás. Mára azonban már a mobilinternet is kiváló alternatívát nyújt, azokon a területeken, ahová a vezetékes internet nem megoldás.

Megfelelő eszközpark távmunkához

A megfelelően hatékony távmunkához természetesen elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk egy a feladatok ellátásához szükséges munkaállomással is. Ez lehet a saját otthoni számítógépünk, céges számítógép, vagy épp egy laptop is.

Természetesen itt is nagy szerepet kap a konfiguráció, hiszen egy több éves gépen, ami kiadásának évében is csak irodai munkára volt alkalmas, jó eséllyel szenvedés lesz a munka. A mai követelményeket figyelembe véve elmondható, hogy a legalább 4, de inkább 8 gigabájt memória mindenképp szükséges, amihez egy villámgyors SSD típusú merevlemez se árthat.

Emellett érdemes odafigyelni olyan apróságokra is, mint a megfelelő áramellátás. Számítógépek esetében egy szünetmentes tápegység beszerzése lehet indokolt, míg egy hordozható notebook esetén az energiatároló megfelelő állapotáról kell gondoskodnunk. Ehhez érdemes szoftveresen lecsekkolni a laptop akkumulátorának állapotát, majd ha szükséges, akkor egy megfelelő forrásból beszerezhetjük a szükséges HP, vagy épp Dell laptop akkumulátort.

Adatbiztonság távmunka esetén

Alapesetben egy átlagos dolgozótól nem várható el, hogy ugyanolyan biztonsági intézkedésekkel védje saját eszközét, mint ahogy azt egy vállalat tenné a saját területén. Ezért a legbiztosabb módja a megfelelő adatbiztonság kiépítésének, ha a munkáltató biztosítja a munkaállomást és rajta minden szükséges biztonsági elemet. Ezzel egyik fél sem kockáztatja azt, hogy egy nem kívánt adathalász e-mail miatt kikerüljenek a cég belső információi.

Ha a számítógép már megfelelően védett, a zökkenőmentes távoli munkavégzés biztosításának egyik következő lépése a biztonságos kommunikáció kialakítása. Ennek célja, hogy így könnyebbé és biztonságosabbá válhat bármely dolgozó számára az olyan adatok, fájlok elérése, ami csak a cég hálózatán érhető el. Az ilyen jellegű távoli hozzáféréshez legtöbben az úgynevezett VPN-t (virtuális magánhálózatot) használják ma már.

Kommunikáció távmunkában

Ha a home office számára már az infrastruktúra minden eleme adott, fontos, hogy olyan szoftverek is rendelkezésre álljanak a dolgozók számára, melyeket akár egyszerre több munkavállaló is használhat egyidejűleg. A beszámolók készítésében például nagy segítség lehet például a Google Dokumentumok, amit egyszerre több felhasználó is szerkeszthet, vagy például a Microsoft által kínált Office 365 is.

A céges konferenciahívások lebonyolításához jelenleg a Skype lehet a legjobb megoldás, ráadásul a korábbi 25 fő helyett akár 50 fős videós megbeszélést is lehet tartani a program segítségével. Nagy létszám esetén bár kevésbé jól követhető, de a munkavégzés összehangolása tekintetében jó megoldás lehet, ha egy kifejezetten a munkacsoport számára létrehozott csoportos Facebook-csevegésben vitatják meg a dolgozók, kinek mi a feladata.

Összegezve:

A távmunkához tehát alapjában véve, stabil internetre, egy megfelelő munkaállomásra, megfelelő biztonsági intézkedésekre és hatékony kommunikációs platformokra van szükség. Amennyiben ezek biztosítottak, akkor a munkafolyamatok is zavartalanabbul zajlottak.