Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.10.22 15:43

Laptop töltése vezetés közben

A modern világban laptopra szinte mindig és mindenhol szükség van. Ahhoz, hogy a gépezet működjön, fel kell tölteni az akkumulátort, de legalább be kell dugni a konnektorba. Autóban közlekedve azonban szűkülnek a lehetőségeink ezzel kapcsolatban, ám ma már kapni laptop autós töltőt is.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan töltheted a laptopodat vezetés közben.

A laptop töltése

A laptop töltése esetén fontos, hogy csak és kizárólag a saját töltőjét használjuk. Ne akarjuk másét kölcsönkérni vagy egy másik fajtát beleerőszakolni, mert nem fog működni, de még károsíthatjuk is vele a számítógépünket.

Mikor kell csatlakoztatni a laptop töltőjét?

Mivel az akkumulátor élettartama a töltésektől függ, így érdemes megfogadni pár hasznos tanácsot ezzel kapcsolatban. Amennyiben sokat használjuk a számítógépünket és folyamatos töltést végzünk rajta, oda kell figyelnünk arra, hogy mikor csatlakoztatjuk a vezetéket. Nem jó, ha mindig megvárjuk a teljesen lemerített állapotot, hiszen ekkor sokkal több ideig igényli a töltőt. Az akkumulátor lemerítési foka és az élettartama között összefüggés van. Emellett pedig a működő hőmérséklet is befolyásolja azt, hogy mikor kell lecserélnünk az akksit. Amennyiben magasabb hőmérsékleten tartjuk a laptopot, sokkal gyorsabban merül, sokkal többször kell azt tölteni és gyorsabban is használódik el. Érdemes tehát akkumulátor hűtőt is beszerezni, ezzel is kitolva annak élettartamát.

Meddig várjak a töltéssel?

Akkor teszünk jót a laptopnak, ha 20-25%-nál kezdjük el tölteni és nem várjuk meg a 100%-os szintet, hanem 75-80%-nál kihúzzuk a csatlakozóból. A szakemberek szerint a két szint közötti használat a legoptimálisabb a számítógépünk számára.

Laptop autós töltő

A laptop töltésének alternatív módja az autós változat. Az átalakító segítségével akár vezetés közben is használhatjuk a töltési funkciót, így mire megérkezünk az úticélunkhoz, már teljes töltöttséggel tudjuk üzemeltetni a számítógépünket. Természetesen vezetés közben nem ajánlatos használni a laptopot, ám ha utasunk van és munkával kell töltenie az utazás idejét, hasznos tartozék lehet neki egy átalakító.

Laptop autós töltő beszerzése

A laptop autós töltő beszerzése nem egy ördöngösség, hiszen nálunk többféle márka termékei közül válogathat. Az Acer, a Fujitsu, az Asus, a HP, az Apple és a Samsung mellett Dell és Lenovo töltőket is kínálunk az érdeklődők számára. Amennyiben kiválasztásra került a megfelelő darab, gyors házhozszállítással juttatjuk el a terméket.

Összegezve:

A laptop töltése sarkalatos pont az akkumulátor élettartamában. Ahhoz, hogy sokáig tudjuk használni azt, nem mindegy, hogy mikor csatlakoztatjuk a töltőt. A szakemberek szerint a legideálisabb, ha nem várjuk meg a teljes lemerülést, hanem 20-25%-nál energiát adunk a számítógépnek. Ehhez azonban szükség lehet egy laptop autós töltőre is, hiszen akár utazás közben is lemerülhet a gépezetünk. Átalakítót akár nálunk is beszerezhet, hiszen többféle márka termékeivel várjuk az érdeklődőket.