Fogyasztó barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2018.02.14 07:21

Milyen akkumulátort vegyek a laptopomhoz?

Érdemes-e laptopunkhoz a gyártótól (Lenovo, HP, Dell ...stb...) származó akkumulátort vásárolnunk? Alábbiakban erről fog szólni ez a cikk, ugyanis a kérdésre egy egyszerű igennel, vagy nemmel nem is lehetne válaszolni. Mi most igyekszünk minden felmerülő kérdésre válaszolni, hogy ki-ki a megválaszolhassa magának, hogy milyen akkumulátort vegyen laptopjához.

 

 

Akkumulátorok élettartama

Sajnos sokakkal előfordult már, akik laptopot használnak, hogy az akkumulátor egy idő után felmondta a szolgálatot. Egyre csak csökkent a teljesítménye míg végül végleg tönkre ment. Ilyenkor ugyebár eljön a pillanat, hogy a felhasználó mérlegelni kezd, hogy vajon költsön-e egy új akkumulátorra főleg, ha az a gyártótól akár 3X annyiba is kerülhet, mint a laptopja jelenkori piaci ára.

Jól hallották. A napokban nézegettem ezeket az árakat és meglepve tapasztaltam, hogy vannak olyan típusú 8-12 éves notebookok, amik nem érnek többet 10-15 ezer Ft -nál, de a gyári akku hozzájuk akár 30-40 ezer forint is lehet. Ez megdöbbentő. Nyilván nem azért használ valaki egy régebbi masinát, mert annyira el van eresztve anyagilag, de még ha el is van, minek vegyen egy újat, ha a mai napig tökéletesen működik és kiszolgálja!?

Szerencsére ma már kitűnő minőségű utángyártott -de gyári minőségű laptop akkumulátorokat lehet kapni megfizethető áron, ami azt jelenti, hogy típustól függően kb. 6 000 - 10 000 Ft közötti áron, ami már ugye sokkal jobban hangzik és ennyit talán ér is a mobilitás megőrzése.

Webáruházunkban kiváló minőségű MTEC ill. VHBW típusú laptop akkumulátorokat kínálunk több száz típushoz az imént említett barátságos árakon. Csak írja be a kereső mezőbe az akkumulátora gyári számát, hogy megtalálja az önnek megfelelőt.

Egyesek ugyanakkor bátran megpróbálkoznak az akkumulátorok felújításával is, de ez egy veszélyes üzem, ahogy azt a „Veszélyes lehet a laptop akkumulátor felújítása” című bejegyzésben is bővebben olvasható. Ezért inkább új akkumulátor beszerzését javasolnánk mindenkinek

 

 

Akkumulátor választása

Az akkumulátor vásárlásakor a legfontosabb lépés, hogy megvizsgáljuk milyen értékekkel bíró akkumulátorra is lesz szükségünk. Erre a legegyszerűbb módszer, hogy laptopunk meglévő akkumulátorának leírását jobban szemügyre vesszük.

 

Kapacitás, feszültség

Általánosságban az akkumulátorokon feltűntetésre kerül az akkumulátor kapacitása, feszültsége is melyek már jó kiinduló pontok lehetnek.

 

Cella szám

Amennyiben eddig úgy éreztük, hogy a meglévő akkumulátorunk nem tart ki elég ideig, akkor érdemes lehet elgondolkodni egy több cellával ellátott példány beszerzésén. Így laptopunk üzemideje akár a duplájára is nőhet, ha körültekintően választjuk meg az új akkumulátort.

 

Gyári, vagy utángyártott?

A fenti kérdés gyakran merül fel, ha költséghatékony megoldást keresünk, hiszen köztudott, hogy az utángyártott akkumulátorok ára meg sem közelíti a gyári példányokét. Persze a képet ezen kívül árnyékolja még pár dolog, melyekkel érdemes tisztában lenni.

 

 

 

Gyári laptop akkumulátorok

Sokan nem tudják, de laptop gyártók által gyártott akkumulátorok nem is léteznek. Ez alól csupán pár kivétel található: Sony, Toshiba. Ebből következik, hogy a gyári matricával ellátott akkumulátor is jó eséllyel ugyanabban a gyárban készül, ahol a jó minőségű utángyártott társaik.

A nagy különbség ami miatt rákerül végül a laptop gyártó logója is, hogy ezeket az akkumulátorokat kifejezetten a laptopot gyártó vállalatok rendelik meg, az adott paraméterek alapján. A gyártás követően ez kerül beszerelésre a hordozható gépbe és ez kerül a márkaszervizek polcaira is.

 

Gyári akkumulátorok előnye

Amikor egy gyári akkumulátort veszünk, akkor az biztosan megfelel a laptopunk paramétereinek és ha esetleg mégis valamilyen meghibásodás lép fel a garanciális időben, akkor azt a laptop gyártó cég állja. Ennek érvényesítéséhez azonban a gyártók a laptop vásárlásakor a termék beregisztrálását szokták kérni, így ezt a pár perces műveletet nem érdemes elspórolni a laptop vásárlást követően.

 

Gyári akkumulátor hátrányai

A gyári akkumulátorok vásárlása előtt készüljünk fel arra, hogy drágábban juthatunk hozzájuk, mint az utángyártott verziókhoz. Ennek oka, hogy az eladási árba beépül a laptop gyártók teljes szerviz és garanciális háttérre is.

Egyes laptop gyártók sajnos a garanciális feltételek apró betűs részében szeretik kikötni, hogy a garanciális időn belül csak eredeti alkatrész kerülhet beszerelésre. Szerencsére egy akkumulátor életciklusa általánosságban túlnyúlik a garanciális időszakon, így erre nem szokás olyan nagy hangsúlyt fektetni.

 

 

Utángyártott akkumulátorok

Az utángyártott termékek egy része tehát ugyanott készül, mint gyárinak címkézett társaik. Fontos kiemelni, hogy ez csak a jó minőségű, minden szabványnak megfelelő termékek esetén van így. Az utángyártott termékek esetén ugyanis, ha nem megbízható forrásból történik a beszerzés, bizony kellemetlen meglepetések is érhetnek minket használat során.

Amennyiben utángyártott akkumulátor vásárlását tervezzük mindenképp tegyük azt megbízható, biztos forrásból és ha kell vegyük is fel a forgalmazóval a kapcsolatot a megfelelő termék vásárlásához. A laptopakkumulator.eu áruház munkatársai természetesen állnak minden kedves érdeklődő rendelkezéséra akkumulátor vásárlás esetén is.

 

Utángyártott akkumulátor előnyei

Az utángyártott akkumulátorok esetén bár nem találkozhatunk gyári matricával és így a gyártói garanciális háttér sem adott, azonban ezt kompenzálja a jelentős árkedvezmény, mellyel vásárlás során találkozhatunk.

Ez az árelőny könnyen elérheti akár a 10.000 Ft-os nagyságrendet is, így a szűkösebb pénztárcával rendelkezők is hozzájuthatnak egy gyári értékekkel rendelkező termékhez.

Azonos paraméterek esetén üzemidőben az utángyártott termékek megegyeznek a gyári címkével ellátottakkal, sőt még külsőleg is hajszálra azonosak lehetnek. Emellett ma már a minőségi utángyártott termékekre is szokás garanciális időtartamot vállalni. Ennek érvényesítése általában a forgalmazón keresztül zajlik.

 

Utángyártott akkumulátorok hátránya

Utángyártott akkumulátorok esetében előfordulhat az is, hogy az egyes rögzítő elemek nem pontosan ugyanott találhatóak, esetleg nem rögzítenek megfelelően, de emiatt nem szükséges félni, ha megfelelő forgalmazón keresztül történik a beszerzés.

Ami viszont nehezebbé teszi az utángyártott akkumulátorok közötti választást az a széles kínálat. Ugyanazon laptop típushoz tartozóan találkozhatunk több fajta kapacitással rendelkező akkumulátor modellel, de néha még a feszültség érték is eltérő lehet. Ezért mindenképp érdemes megfelelő forrásból beszerezni az adott terméket. Ez elmondható nem csak az akkumulátorokról, hanem a töltőkről is.

 

 

Összegezve:

Amikor szeretnénk új akkumulátort vásárolni laptopunkba érdemes megfontolni, hogy számunkra mi éri meg jobban. A gyártó által biztosított garanciális háttér, felár ellenében, vagy az utángyártott akkumulátorok baráti ára.

Amennyiben bárkinek kérdése merülne fel a témával kapcsolatban, a laptopakkumulator.eu munkatársai állnak rendelkezésére a megfelelő akkumulátor kiválasztásában.