Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.08.19 13:33

A legnépszerűbb Apple eszközök

Az Apple termékei roppant népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében, emiatt nem véletlen, hogy piavezető szerepet töltenek be a telefon, számítógép, laptop, de még a kiegészítők terén. Természetesen bár termék palettájuk széles, de a legnépszerűbb Apple eszközöket most összegyűjtöttük, hátha valaki kedvet kapna egy új „almás” termék vásárlására.

1. iPad

A legelős Apple iPad-et 2010-ben dobta piacra a cég, meglovagolva az akkori „tablet őrületet”. Akkoriban ugyanis a tabletek iránt hitelen megugrott a kereslet, ám ez pár éven belül le is áldozott. Az iPad azonban a mai napig népszerű terméknek mondható. Az első iPadek 9,7 hüvelykes kijelzővel rendelkeztek, amiknek köszönhetően munkára és szórakozásra is egyaránt használhatók voltak. Ez a jó tulajdonságuk a mai napig megmaradt, de ma már találkozhatunk 7,9-es mini kiviteltől, egészen 12,9 colos Pro kivitelig több variánssal is.

Az első iPad méret 9,7 hüvelykes volt, egy nagyobb iPhone, nagyobb kijelzővel. Az akkor csúcsnak számító A4 chippel, remekül lehetett használni munkára és szórakozásra egyaránt. A piac azóta a kijelző méretekben is árnyalódott, immár az iPad mini 7,9 hüvelykes méretű kijelzőjétől az iPad Pro 12,9 colos kijelzőjéig megvan az igény a tabletekre.

2. MacBook

Az Apple a MacBookot 2006 óta forgalmazza, de az ilyen típusú laptopok „csak” az utóbbi 10 évben váltak igazán sikeressé, és kaptak olyan fejlesztéseket, amelyek a hétköznapi használattól fogva, akár a professzionális felhasználásra is képessé tették. 2012 óta az úgynevezett unibody házzal, a korábbi modelleknél vékonyabb és könnyebb kialakítást kaptak a Macbookok, amik miatt még tovább nőtt a népszerűségük.

Ma már a legtöbb professzionális feladatra, például grafikus munkákra a Macbookok nyújtják a legjobb opciót, de akár átlagfelhasználók is képesek kiaknázni a jól optimalizált teljesítményt. Ráadásul ezek a gépek az iOS-nek is hála jóval tartósabb konfigurációknak bizonyulnak. Míg egy más gyártótól származó gép jellemzően 1-2 év után lassulni kezd, addig a Macbooknál erre nem kell számítanunk. Nem véletlen, hogy a felhasználók is úgy tartják, hogy egy Macbook esetében nem a gép, hanem a töltője az ami a legkorábban tönkre mehet, ezért Macbook tulajdonosként először a apple töltő vásárlására kellhet felkészülnünk.

3. iPhone (2014)

Az iPhone az okostelefonok berkein belül számít a legnépszerűbb választásnak. Valódi szárnyalását az iPhone 4, 5s és az SE adta, melyek 2010-ben, 2013-ban és 2016-ban jelentek meg. Ezek a telefonok a Macbookokhoz hasonlóan megbízhatók, jó teljesítményű készülékeknek bizonyultak, ráadásul kompakt méretük miatt minden felhasználó előnyben részesítette őket.

Az iPhone 6-tal már az Apple is beszállt a kijelző méret háborúba, ami miatt egyre nagyobb telefonok láttak napvilágot. Ennek köszönhetően is a kezdeti 4,7-5,5 colos kijelzők hamar túllépték a 6 colos nagyságot is.

Természetesen ebben komoly szerepet játszott, hogy ma már káva nélküli kivitelekkel találkozhatunk, de az olyan egyéb újdonságok is, mint a FaceID tovább növelte az Apple termékek vonzerejét.

4. Apple Watch

A 2015-ben debütált Apple Watch okosóra kezdetben alaposan megosztotta az Apple vásárlóközösséget, sokan ugyan szkeptikusan álltak hozzá, de végül igen népszerű, főleg egészség és fitnesz téren hasznos kiegészítő eszközzé vált. Ráadásul 2015 óta folyamatosan ellátják hasznos funkciókkal, mint a pulzusmérés és figyelés, EKG, vízállóság, GPS, Apple Pay fizetési opció, sőt a támogatott országokban akár telefon nélküli használatra is lehetőség van.

5. AirPods

2016-os bemutatása után, nem sokan gondolták, hogy óriási népszerűségre tesz majd szert a vezeték nélküli fülhallgató koncepciója. A felhasználók azonban megszerették és mondhatni státusz szimbólum lett belőle. Nem véletlen, hogy immár az utánzatok tömege árasztotta el a piacot.

Összegezve:

Az Apple termékek portfóliója tehát a telefonoktól kezdve, a számítástechnikai eszközökön át, az egyéb elektronikai kiegészítőkig terjed. Ráadásul nem meglepő módon minden területen találhatunk legalább egy olyan Apple terméket, ami a népszerűségi sorrend élén áll.