Fogyasztó barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2018.12.23 19:01

Laptop akkumulátor üzemidő

Apró trükkök, hogy tovább bírja a laptop akkumulátor!

Bosszantó, ha játék közben merül le a laptop akkumulátor, de még inkább az, ha munka közben babrál ki az emberrel az energia hiánya. S gyakorta megesik, hogy nincs laptop töltő a közelünkben, pedig még szükség lenne néhány percnyi üzemidőre, hogy befejezhessünk például egy fontos szövegszerkesztési műveletet.

Persze vannak már olyan laptopok a piacon, melyek egyetlen töltéssel is akár 10 órás vagy még hosszabb üzemidőt biztosítanak szerencsés tulajdonosának. De talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, az átlag magyar olcsóbb laptopot nyomkod, vagy éppen már régóta használja gépet, melynek akkumulátora eleve kisebb üzemidőre képes.

Így érdemes számba venni az üzemidő növelésének lehetőségeit. Azokat az apró trükköket igyekszünk feltérképezni most a különböző szakmai javaslatok alapján, melyek segíthetnek egy-egy plusz percet nyerni a teljes lemerülés előtt.

Trükkök, melyekkel növelhetjük a laptop akkumulátor üzemidejét

 

 •  A lemerülés előtti egyik legfontosabb teendő, hogy kapcsoljuk be laptopunkon az energiatakarékos üzemmódot. Ennek segítségével a gép automatikusan kikapcsol néhány olyan funkciót, melyekre nincs feltétlenül szükség.
 • Kijelzőnk fényerejének változtatásával kulcsfontosságú perceket nyerhetünk laptopunk teljes lemerülése és kikapcsolása előtt. Vagyis a fényerő csökkentése révén jelentősen spórolhatunk a laptop akkumulátor idejével. Egy szimpla szövegszerkesztési műveletnél nincs is túl sok értelme teljes fényerőn dolgoztatni számítógépünket.
 • Segíthet az is az energiaspórolásban, ha leválasztjuk a felesleges külső perifériákat, például az egeret.
 • A Wifi leállításával is csökkenthetjük a fogyasztást, ha épp nincs rá szükségünk.
 • Jóllehet nem minden laptop billentyűzete rendelkezik háttérvilágítással, de annak kikapcsolásán is nyerhetünk némi működési időt.
 • Nem utolsó sorban a Feladatkezelőben is érdemes körbetekintenünk, s ha találunk a háttérben pillanatnyilag feleslegesen futó alkalmazást, leállíthatjuk azt is az üzemidő növelése érdekében.

 

Odafigyeléssel hosszabb életű lehet a laptop akkumulátor

 

A fenti praktikák persze csak amolyan mentőövként, a laptop akkumulátor üzemidejének pillanatnyi növelésére szolgálnak. A hosszabb élettartam elérése érdekében más szempontokat is figyelembe kell venni a laptop akkumulátor működését illetően. Fontos többek között az is, hogy megfelelő hűtést és légáramlást biztosítunk hordozható számítógépünk számára, hiszen a hő is rövidíthet az akkumulátor életidején.

Véletlenül se hagyjuk, hogy porral teljenek meg a szellőzőnyílások, s arra is lényeges figyelmet fordítani, hogy egyenes, szilárd felületen, s ne pedig párnán vagy a takarón használjuk a laptopot. Azonban nem egy szakember figyelmeztet arra is, hogy az akkumulátor túlzottan gyakori, indokolatlanul sűrű töltése is károsíthatja a cellákat és az áramköröket.

 

Összegezve

 

 1. Plusz energiát nyerhetünk a futó alkalmazások megválogatásával
 2. A kijelző fényerejének csökkentésével
 3. Az energiatakarékos üzemmóddal
 4. A felesleges külső eszközök leválasztásával
 5. A hőtől történő megóvás során növelhetünk az élettartamon

 

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal! Laptop akkumulátorok széles választéka között válogathatsz nálunk! A rendelés után 2-3 nappal már használhatod is! Megbízható futárszolgálat szállítja házhoz a csomagot!