Fogyasztó barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2018.09.09 21:51

Laptop akkumulátor javítás

A laptop akkumulátor egy rendkívül érzékeny és bonyolult szerkezet. Sokan úgy gondolják, hogy érdemes nekiállni megjavítani vagy „szakemberrel” megjavíttatni. Ehhez azonban érdemes átgondolni az előnyöket és hátrányokat, amit egy ilyen felújítás okozhat. Ebben a cikkben segítünk ezt a kérdést körüljárni.

Laptop akkumulátor javítás

Egy átlagos laptop akkumulátor 300-400 töltési ciklust bír ki. Ez az erősebb gépeknél több, az olcsóbb kategóriájuaknál pedig kevesebb is lehet. Ha már sokkal kevesebb ideig bírja egy töltéssel vagy esetleg komolyabb a probléma, akkor mindenkinek gyors megoldásra van szüksége.

Ilyenkor három lehetőség jöhet szóba:

  • új laptop vásárlása
  • az utángyártott laptop akkumulátor vásárlása
  • a régi felújítása

Ebből a három lehetőségből a régi laptop akkumulátor felújításáról fogunk most részletesen írni.

Laptop akkumulátor javítás szakember által

 

Sok „szakembert” találhatunk, akik vállalnak akku javítást. Ilyenkor érdemes összehasonlítani a szolgáltatásának díját egy új akkumulátor és egy utángyártott akkumulátor díjával. Még ha ez a szakember 100%-osan sikeres munkát is végez, kérdés, hogy mennyi pénzt takarítottunk meg.

Kockázatok pedig vannak egy ilyen javítás során az akkumulátor is meghibásodhat és fokozottan tűz- és robbanásveszélyes.

 

Laptop akkumulátor cella cseréje

 

Azzal lehet feljavítani az akkumulátor működését, ha a laptop akkumulátor cellát kicseréljük. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy megfelelő minőségű cellát használjunk. Valamint minden érintkezést a megfelelő módon tegyünk helyre.

 

Felújított akkumulátor veszélyei

 

Érdemes a veszélyeket jól mérlegelni, mert veszélyes lehet a testi épségre vagy kárt okozhat a lakásban, tehát súlyosabb anyagi és egészségügyi kockázatot jelent. Mindenképp érdemes meggyőződni arról, hogy akire rábízzuk, biztonságos munkát végezzen!

Mik lehetnek ezek a veszélyek?

  • Fokozottan tűz- és robbanásveszélyes.
  • Az üzem idő rövidebb, mint az utángyártottnál vagy az eredetinél.
  • További más hibák keletkezhetnek a szétszerelés következtében.
  • Fenn áll a veszélye, hogy az akkumulátor tönkremegy.

 

Laptop akkumulátor javítás házilag

 

Több módszert, praktikát is lehet olvasni az interneten. Mi nem foglalunk állást egyik mellett sem. Az egyik módszer szerint be kell tenni az akksit a hűtőbe 12 órára, majd kivenni és ha kiengedett, akkor 3-4 alkalommal teljesen lemeríteni és feltölteni.

Vannak különböző ötletek, amik segítenek az otthoni megjavításban, de ezt a fenn említett veszélyek miatt sem javasoljuk.

Összességében a kockázat sokkal nagyobb, mint az esetleges nyereség, amennyiben sikeres lesz a feljavítás.

Laptop akkumulátor javítás programmal

 

Ez az a lehetőség, ami nem jár semmilyen veszéllyel, tehát érdemes lehet megpróbálni azt a megoldást is, hogy a számítógép BIOS rendszerében található programot hívjuk elő és ezzel javítjuk fel a laptop akkumulátort. Ez gyakorlatilag azért van kitalálva, hogy az akkumulátort átmozgassa és utána újra jól működjön. Nagyjából 6-8 órás folyamatra kell készülni ilyen esetben.

 

Utángyártott vagy felújított akkuk

 

Adódik a kérdés, hogy az utángyártott vagy a felújított akksit válasszuk. A fenn említett szempontok alapján mindenki el tudja dönteni, hogy megér-e ennyi kockázatot, időt és vesződséget egy akkumulátor felújítása?! A laptop akkumulátor felújítása cikkben erről részletesen is írok!

A másik lehetőség, hogy inkább kényelmesen otthonról kiválasztod webáruházunkból a megfelelő utángyártott laptop akkumulátort, ami pár perc alatt meg is van és pár napon belül már használhatod is a gyári kapacitásával teljes mértékben megegyező akksit.

 

Laptop akkumulátor vásárlás a laptopakkumulator.eu webáruházban!