Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2019.10.07 10:41

Gyári, vagy utángyártott akkumulátort vegyünk?

Amikor hordozható gépeink energiatárolója eléri élettartamának végét, sajnos meg kell hoznunk azt a mindenki számára nehéz döntést, hogy új akkumulátor vásárlásakor gyári, vagy utángyártott akkumulátort válasszunk? Természetesen mindegyik opciónak meg van a maga pozitív és negatív oldala is, ezért most számba vesszük azokat a tényezőket, melyek segíthetnek a végső döntés meghozatalában.

 

Gyári laptop akkumulátorok

Sokan nem tudják, de ténylegesen a laptop gyártók által gyártott akkumulátorok nem is léteznek. Ez alól csupán pár kivétel található: Sony, Toshiba. Tehát a gyári matricával ellátott akkumulátor is nagy valószínűséggel ugyanabban a gyárban készül, ahol a jó minőségű utángyártott társai. Azonban ezeket kifejezetten a laptopot gyártó vállalat rendeli meg, az adott paraméterek alapján. A gyártás követően ez kerül beszerelésre a hordozható gépbe és ez kerül a márkaszervizek polcaira is.

Pro és kontra

A gyári akkumulátorok vásárlása esetén számítsunk arra, hogy némileg drágábban juthatunk hozzájuk, mint az utángyártott verziókhoz. Ennek oka, hogy az eladási árba beépül a márka és az e mögött található teljes szerviz és garanciális háttér. Tehát amikor egy gyári akkumulátor kerül a kezünkbe, az biztosan megfelel a laptopunk szükségleteinek és ha esetleg mégis valamilyen meghibásodás lép fel, akkor azt a laptop gyártó cég állja.

Emellett érdemes azt is megjegyezni, hogy a laptop gyártók a garanciális feltételek apró betűs részében szeretik kikötni, hogy a garanciális időn belül csak eredeti alkatrész kerülhet beszerelésre. Szerencsére egy akkumulátor életciklusa általánosságban túl nyúlik a garanciális időszakon, így erre nem szokás olyan nagy hangsúlyt fektetni.

 

Utángyártott akkumulátorok

Az utángyártott termékek tehát többnyire ugyanott készülnek, mint gyári társaik. Természetesen ez csak a jó minőségű, a minden szabványnak megfelelő termékek esetén van így. Az utángyártott termékek esetén ugyanis , ha nem megbízható forrásból történik a beszerzés, bizony kellemetlen meglepetések is érhetnek minket használat során.

Amennyiben utángyártott akkumulátor vásárlását tervezzük mindenképp tegyük azt megbízható, biztos forrásból és ha kell vegyük is fel a forgalmazóval a kapcsolatot a megfelelő termék vásárlásához. A laptopakkumulator.eu áruház munkatársai természetesen állnak minden kedves érdeklődő rendelkezéséra akkumulátor vásárlás esetén is.

Pro és kontra

Az utángyártott akkumulátorok esetén természetesen nem találkozhatunk gyári matricával és így a gyártói garanciális háttér sem adott, azonban ezt kompenzálja a jelentős árelőny, amely ezeket a termékeket jellemzi. Ez az árelőny bizony könnyen lehet akár 10.000 Ft-os nagyságrendű is, így a szűkösebb pénztárcával rendelkezők is hozzájuthatnak egy gyári értékekkel rendelkező termékhez.

Azonos paraméterek esetén üzemidőben ezek az utángyártott termékek megegyeznek az eredetivel, sőt még külsőleg is hajszálra azonosak lehetnek (leszámítva a gyártói jelölést). Emellett ma már a minőségi utángyártott termékekre is szokás garanciális időtartamot vállalni. Ennek érvényesítése általában a forgalmazón keresztül zajlik.

Ami viszont nehezebbé teszi az utángyártott akkumulátorok közötti választást az maga a termék paletta szélessége. Ugyanazon laptop típushoz tartozóan ugyanis találkozhatunk több fajta kapacitással rendelkező akkumulátor modellel, de néha még a feszültség érték is eltérő lehet. Ezért mindenképp érdemes megfelelő forrásból beszerezni az adott terméket. Ez elmondható nem csak az akkumulátorokról, hanem a töltőkről is. Ezek vásárlási szempontjait a "Laptop töltő vásárlás szempontjai” című bejegyzésben találhatjátok meg.

 

Összegezve

A választás sohasem könnyű, ha mindenkép ragaszkodunk a gyártói garanciához és a magasabb árfekvés sem akadály, akkor válasszunk nyugodtan a gyári akkumulátorok közül, de ha szeretnénk egy megfelelő kompromisszumot kötni ár-garancia terén akkor az utángyártott termékek közötti szemezgetés lehet a célravezető számunkra.

 

Amennyiben akkumulátor cserére szántátok el magatokat a laptopakkumulator.eu webáruházban mindent megtalálhattok a töltőktől kezdve az akkumulátorokig, és ha esetleg elakadnátok, vagy bizonytalanná válnál vásárlás előtt fordulhatsz bizalommal hozzánk a +36 30 293-1140-es telefonszámon, vagy az info@laptopakkumulator.eu email címen.