Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.09.26 17:48

Gyorsabban merül a laptop, ha wifi-vel használod?

A mai laptopok nagy részénél egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az üzemidőre. Sok változatot hirdetnek úgy, hogy akár nyolc-tíz órát is kibírnak egy töltéssel, azonban azt nem teszik hozzá, hogy ezt milyen használat mellett érhetjük el. A notebookok többsége gyorsabban merül, ha be van kapcsolva a wifi, vagy éppen sorozatot, illetve filmet nézünk rajta.

Ebből a cikkből kiderül, hogy gyorsabban merül-e a laptop, ha wifi-vel használjuk.

Laptopok üzemideje

Akik hobbi szinten használnak laptopot, főleg otthon teszik mindezt. Ebben az esetben kevésbé okoz problémát a gépezet merülése. Viszont, akik munkaeszközként magukkal hordják mindenhova, ott már akadhatnak problémák. A laptopok üzemideje időről-időre csökken, általában pár év alatt elhasználódnak és akkor már töltő nélkül szinte nem is lehetséges a használatuk.

Hogyan hosszabbíthatjuk meg Samsung laptopunk üzemidejét?

Az egyik legjobb módszer arra, hogy meghosszabbítsuk a laptop üzemidejét, ha energiatakarékos üzemmódra váltunk. Rengeteg energiát és időt nyerhetünk azáltal, ha kisebb fogyasztásra állítjuk a laptopot. Bár így valószínűleg lassabban fog működni a számítógép, de sok gondtól megszabadíthat bennünket ez a módszer. Ennek hatására az üzemidő akár kétszer annyi ideig is tarthat, ami mondjuk egy hosszabb utazás vagy meeting alatt jól jöhet. Kapcsoljuk ki a wifit, ha nem használjuk, hiszen a folyamatos csatlakoztatás gyorsan elfogyasztja az energiát.

Segíthet továbbá, ha odafigyelünk a hőmérsékletre. Ne tegyük a gépet meleg helyre, vagy olyan felületre, amely nem egyenletes és nem tudja magát hűteni az akkumulátor. A normális hőfokon tartott számítógép sokkal hosszabb ideig bírja töltés nélkül, ezért érdemes odafigyelni a folyamatos hűtésre.

Az is sokat hozzáadhat az üzemidőhöz, ha egy kicsit lejjebb vesszük a képernyő, illetve amennyiben van, a billentyűzet világítását. Ha erős fényeket használunk, az sok energiát vesz el a gépezetből, amit másra is fordíthatnánk.

Samsung laptop töltő megfelelő használata

Nem mindegy, hogy hogyan használjuk a Samsung laptop töltőjét. Először is, ne hajtogassuk, csak a hozzá adott kötegelővel szabad összefogni. Ezzel elkerülhetjük, hogy több helyen is megtörjön a vezeték, ami nem csak a töltőt vághatja tönkre, hanem a számítógépünkben is kárt tehet. Emellett persze figyelni kell arra is, hogy a kábel ne kerüljön meleg helyre. Ez ugyanis könnyen felforrósodhat, amely szintén károsíthatja a kiegészítőt.

Hol vásárolhatok Samsung laptop töltőt?

Amennyiben mégis szükségünk van egy újabb töltőre, abban az esetben számos opció közül választhatunk. A boltok kínálatában könnyen találunk Samsung laptop töltőt, de akár az internetet is segítségül hívhatjuk. Webshopban biztosan megtalálod a számodra megfelelő darabot. Fontos tudni, hogy milyen notebookkal rendelkezel, hogy ezek alapján keressük meg hozzá a tartozékot. Ha mégsem találod a szükséges kiegészítőt, készséggel állunk rendelkezésedre.

Összegezve:

A mai laptopok üzemidejét a gyártók egyre jobban szeretnék kitolni. Vannak olyan notebookok, amelyet fél napos töltöttséggel is tudunk használni, ám a legtöbb esetben gyorsan merülő gépezetekről van szó. Sokat segíthetünk magunkon és a laptopunkhoz, ha odafigyelünk pár apróságra, amivel meghosszabbíthatjuk az üzemidőt. Fontos a számítógép hűtése, az energiatakarékos mód alkalmazása és a fényerő lejjebb vétele. Azonban, ha még így sem bírja sokáig, abban az esetben jól jöhet egy Samsung laptop töltő. Webshopunkban könnyen és gördülékenyen megrendelheted a számodra megfelelő tartozékot.