Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.08.20 13:20

Kinek való a MacBook?

Egy MacBook vásárlása komoly anyagi terhet jelenthet, főképp ha új gépet szeretnénk beszerezni. Éppen ezért természetes, hogy aki ilyen gépet vásárol az alaposan megfontolja, hogy miért, milyen feladatokra is van szüksége egy Apple gyártmányú laptopra. Ebben a cikkben főként a leendő MacBook tulajdonosoknak kívánunk kedvezni, hiszen összegyűjtöttük miért és kinek is való a MacBook és melyiket érdemes választani.

4 érv a MacBookok mellett

Biztosan vannak akik csupán márkahűségből szavaznak az „almás” laptopokra, de azok számára, akik nem csak a presztízs értéket látják ezekben a termékekben, azok az alábbi érvek miatt választhatják a MacBookokat.

1, MacBook operációs rendszer

A MacBookok esetében az Apple saját operációs rendszerével dolgozhatunk, az úgynevezett macOS, vagy OS X-el. A Windows operációs rendszerrel összehasonlítva számos előnyt megtapasztalhatunk, de természetesen előbb meg kell szoknunk az eltérő kezelőfelületet. Amennyiben megbarátkoztunk a rendszerrel, akkor az alábbiakat jó eséllyel megtapasztalhatjuk majd:

  • a rendszer automatikusan végez mentéseket

  • a programok eltávolítása könnyebb

  • nem szükséges drivereket telepíteni

  • alvó állapotban is frissül

  • hónapok múlva sem lassul észrevehetően

  • vírusok alig fenyegetik

2, MacBook biztonsági elemei

Mivel OS X-et világviszonylatban kevesebben használnak, mint Windowst, így a hackereknek is sokkal kevésbé éri meg ezekre a gépekre vírusokat írni. Ennek is köszönhetően egy MacBookra és tulajdonosára nagyságrendekkel kevesebb veszély leselkedik az interneten, mint a Windows-felhasználókra. Emellett a rendszer számos beépített védelmi mechanizmust tartalmaz, ha pedig valami mégis megtámadná a gépet, azt az előre telepített malware-irtó jó eséllyel megfogja.

3, MacBook üzemidő

Üzemidő tekintetében ma a 13 hüvelykes MacBook Pro-knak a nyomába sem ér semmi, de az Apple gépekre általában is igaz, hogy üzemidő tekintetében felülmúlják a konkurenciát. Ennek oka a méretes akkumulátoron túl, hogy az Apple operációs rendszere egyszerűen jobban van optimalizálva, valamint a MacBook töltők is gyors, stabil töltést tesznek lehetővé. Éppen ezért ha bármilyen Macbook-ot vásárolunk, biztosan jobb üzemidőre számíthatunk, mint a versenytársaknál.

4, MacBook gyári támogatása

A MacBookok esetében további nagy előny, hogy a gyártó szolgáltatásai jóval széleskörűbbek, mint a versenytársaké. Ez megmutatkozik a kiterjesztett úgynevezett AppleCare garanciában, a 0-24-es ügyfélszolgálatban, vagy a szerviz szolgáltatásokban.

Macbook típusok

Macbookok esetében két nagy termékcsaládról beszélhetünk, melyek a:

  • MacBook Air

  • MacBook Pro.

A Macbook Air esetében a kisebb tömeg, valamint az energiatakarékos alkotóelemek miatti hosszabb üzemidő lehet a meggyőzés kulcsa egy vásárlás során. Ezt a 13” colos kijelző csak még tovább erősíti, ami miatt kompakt megoldást nyújthat a mindennapi felhasználás terén.

A Macbook Pro gépek ellenben kifejezetten az erőforrás igényes programok futtatására lettek kialakítva. Emiatt grafikusok, tervezők, mérnökök előszeretettel használják ezeket a gépeket, hiszen amellett, hogy gyorsak még biztonságosak is.

Összegezve:

A Macbook tehát minden olyan felhasználó számára ajánlott lehet, aki zökkenőmentes teljesítményre vágyik, miközben az üzemidő miatt sem kell aggódnia és emellett egy modern dizájnnal rendelkező gépet szeretne a kezébe fogni.