Fogyasztó barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2018.08.14 12:00

Mit tegyek, ha a laptop akkumulátor nem töltődik?

„Csatlakoztatva, nem töltődik.” Téged is fogadott már ez a mondat, amikor a laptop akksira vitted az egeret a jobb alsó sarokban? Szeretnéd feltölteni a laptop akkumulátort, de mégse akarja tölteni?

Most annak járunk utána, hogy mi lehet a megoldása annak a problémának, ha a laptop akkumulátor nem töltődik?!

Laptop akkumulátor nem töltődik - Mik lehetnek az okai?

Fizikai sérülések, szennyeződések

Ha ilyen hibát tapasztalunk, akkor az első és leggyorsabb, amit érdemes kipróbálni, hogy van-e sérülés, piszok a laptopon vagy az akkumulátoron? Meg kell vizsgálni, letörölgetni egy száraz ruhával.

  • Akkumulátor sérülése, szennyeződések - Ha kivehető az akksi, akkor vegyük ki és tisztítsuk meg a szennyeződésektől. Majd vizsgáljuk meg a kapcsolódó alkatrészeket, hogy van-e rajtuk törés, sérülés.
  • Kábel hiba - A kábelt is érdemes megvizsgálni esetleges törések után kutatva.
  • Adapter hiba - Az adapter is meghibásodhatott. Ha bedugjuk a gépbe a tápegységet és nem világít a kis jelző lámpa, akkor az adapter hibásodott meg valószínűleg.

Ha minden rendben, akkor tegyük vissza és indítsuk újra a laptopot.

Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery

A Windows meghajtó programa, ami azért szükséges, hogy a számítógép működtetni tudja az akkumulátort és minden, ahhoz kapcsolódó funkciót. Ha ezzel van a probléma, akkor azt úgy tudjuk kideríteni, hogy letöröljük a szotfvert és újratelepítjük.

Driver kérdés

Vannak laptopok, amiknél gyárilag be van állítva az, hogy ha elért egy bizonyos szintet a töltöttség állapota pl. 90%-ot, akkor leállítja a töltést. Ez azért jó, mert az se tesz jót az akksinak, ha 100%-ra van feltöltve.

Tehát, ha pl. 70 %-nál még töltött az akksi, de 80 vagy 90%-nál leáll, akkor nincs hibája az akkumulátornak és a laptopnak sem. Ez csak egy biztonsági beállítás miatt történik.

Ha a töltéssel kapcsolatos hasznos információkat keresel, akkor a Laptop akkumulátor töltése című cikkünket ajánlom!

Akkumulátor elromlott

Az is előfordulhat, hogy az akkumulátor romlott el. Ez sajnos gyakran előfordul, főleg a 2-3 évesnél idősebb készülékek esetében. Ebben az esetben nem feltétlen érdemes a laptopot lecserélni, hanem vehetünk egy akkumulátort, ahhoz a típusú géphez. Ilyenkor figyelni kell arra, hogy csak kompatibilis alkatrészt vásároljunk!

Otthon, házilag javítani nem ajánlott! Több kárt okozhatunk vele, mint amennyit szeretnénk megoldani. A Laptop akkumulátor felújítás című cikkben részletesen írok róla.

A laptopakkumulator.eu webáruházban minden laptop akkumulátort, laptop töltőt és kiegészítőt megtalálsz, amit szeretnél! Gyorsan és könnyen kiválaszthatod a számodra megfelelő típust. Minden termék esetében segítséget adunk hozzá, de fordulhatsz hozzánk bizalommal a +36302931140-as telefonszámon vagy az info@laptopakkumulator.eu email címen!