Fogyasztó barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2018.07.20 10:38

Laptop akkumulátor töltése

A laptop akkumulátor biztosítja a laptop, más néven notebook hordozhatóságát. Enélkül átlagos asztali gépként tudjuk csak használni. Sajnos nincs örökérvényű technológia, mindenképpen elhasználódik és tönkremegy. Azt az időt, amíg használhatjuk a készüléket, azonban néhány alapvető szabály betartásával meghosszabbíthatjuk.

A laptop akkumulátor helyes töltése az egyik legfontosabb tevékenység annak érdekében, hogy az élettartamát 3-4-szeresére megnöveljük.

 

Laptop akkumulátor töltésének szabályai

  • Ne engedd 20%-nál lejjebb merülni és 80-90%-nál ne töltsd tovább!
  • Nem lehet túltölteni, mert ha végzett, akkor leáll a töltés.
  • Ne engedd túlmelegedni!
  • Ne záródjanak el a szellőző nyílások.
  • Ne engedd teljesen lemerülni!
  • Ha használhatod hálózatról, akkor inkább arról üzemeltesd és az akkumulátort vedd ki és tárold biztonságosan!
  • Évente egyszer érdemes kivenni, megtisztítani!
  • Használhatsz alkalmazásokat, amik jelzik az akkumulátor bizonyos szintre való feltöltését. pl. Battery Care, Battery Monitor.

Kivehető laptop akkumulátor töltése

A kivehető laptop akkumulátorok esetében mindenképp érdemes betartani azt a tanácsot, hogy ha lehetőség van hálózatról üzemeltetni a gépet, akkor vegyük ki az akkumulátort és helyezzük biztonságos helyre. Ne legyen állandóan a laptop akkumulátor töltőn!

Ebben az esetben töltsük fel 70-80%-os állapotra. Semmiképp sem szabad 10%-os töltöttség alatt tárolni, mert akkor károsodik a legjobban!

Ha kivettük az akkumulátort, akkor a tárolását hűvös, száraz helyen kell megoldani. Ütés ne érje, súly ne nehezedjen rá. Az esetleges szennyeződéseket távolítsuk el róla.

Beépített laptop akkumulátor töltése

A beépített laptop akkumulátorok esetében is vigyázni kell arra, hogy ne merítsük le teljesen és ne töltsük fel teljesen! Minden operációs rendszerhez le lehet tölteni programokat, amik az akku töltöttségi szintjét figyelik és jeleznek vagy leállítják a gépet, ha elérte a megadott szintet.

Azonban tévhit, hogy túl lehet tölteni az akkumulátort. Amint eléri az adott töltöttségi szintet, a töltés lekapcsol és nem okoz kárt a laptop akkumulátorban. Itt is érvényes az a szabály, hogy egy töltési ciklust engedjünk végig és ha elérte a 10-20%-os szintet, akkor kezdjük el újra tölteni és a töltést engedjük csaknem végig kb. 80-90%-os töltöttségi szintig.

 

 

 

Ha mégis elromlott a laptop akkumulátor vagy akár a laptop töltő, akkor webáruházunkban gyorsan és könnyen kiválaszthatod a számodra megfelelő típust. Minden termék esetében segítséget adunk hozzá, de fordulhatsz hozzánk bizalommal a +36302931140-as telefonszámon vagy az info@laptopakkumulator.eu email címen!