Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.05.08 19:01

Lenovo Thinkpad szériák

A Thinkpad szó hallatán mindenkinek az elpusztíthatatlannak vélt fekete köntösbe bújt üzleti laptopok jutnak eszükbe. Az egykor IBM, ma már Lenovo égisze alatt futó laptop típus valódi rajongótábort tudhat magáénak és ennek köszönhetően nem csak az új, de a használt laptopok kínálatában is sorozatosan összefuthatunk velük. Ennek eredményeként úgy véltük egy Lenovo Thinkpad szériákat bemutató cikknek sokan hasznát vennék, hisz így könnyebben eligazodhatunk a különböző jelölések rengetegében.

Thinkpad történelem

A legelső ThinkPad-et 1992-ben még az IBM nevű cég dobta piacra kifejezetten vállalkozások és üzletemberek számára. Az egyszerűnek, de praktikusnak mondható dizájn kialakításáról Richard Sapper gondoskodott, aki egészen 2015-ös haláláig dolgozott a ThinkPad termékek fejlesztésén. Ráadásul ő volt az aki kitalálta az ikonikusnak számító piros TrackPoint-ot, ami az egér funkcióját helyettesítheti és neki köszönhetjük a közkedvelt ergonomikus billentyűzetet, ami minden ThinkPad-en jelen van.

2005-ben az addig piaci kisebbségben lévő Lenovo megvásárolta a IBM személyi számítógép-üzletágát és ezzel együtt a ThinkPad márkát is. Ezzel a lépéssel a Lenovo a korábbi ismeretlen kínai gyártói státuszából egy ismert névvé vált a laptop piacon. Természetesen az eddig elért minőséget igyekeztek megtartani, aminek eredményeként, 2015-ben elérték a 100 milliós értékesítést, amivel a ThinkPad lett minden idők világszerte legtöbbet értékesített üzleti laptopja.

ThinkPad E széria

Az E szériás Thinkpadek kiváló ár/érték aránnyal rendelkeznek, emiatt "megfizethető" ThinkPad-nek is nevezhetjük őket. A nagy különbség egy E és egy drágább széria között, hogy a gyártó minden olyan funkciót és tulajdonságot kihagyott belőle költségspórolásként, ami egy átlagos irodai felhasználónak felesleges lenne.

A legnagyobb különbség az E széria kapcsán a készülékházban keresendő, mivel ezekben a típusokban egy viszonylag vastagabb és valamivel gyengébb minőségű polikarbonát házat alkalmaznak. Ettől eltekintve azonban ugyanúgy a jól ismert ThinkPad billentyűzetet és magas megbízhatóságot és hosszú élettartamot kapják a vásárlók.

A Thinkpad E széria kifejezetten azoknak a felhasználóknak lehet ajánlott, akik nem akarnak sokat költeni egy üzleti laptopra, de vágynak a ThinkPad minőségre.

ThinkPad L széria

Az L széria már több extra tulajdonsággal bír, ez a Lenovo „népszerű” ThinkPad laptopja, ami cseppálló billentyűzettel rendelkezik. Többnyire nagy teljesítményű processzorokkal kapható, hosszú élettartammal, biztonsági funkciókkal, karcsú dizájnnal. Számos esetben ezekhez a gépekhez nagyobb teljesítményű akkumulátorokat, vagy külső energiatárolókat is beszerezhetünk a maratoni üzemidő érdekében.

Ez a széria azoknak lehet nyerő választás, akik a Thinkpad minőség mellett már a biztonságra és a hordozhatóságra is figyelmet fordítanak.

ThinkPad X széria

Az X széria szintén igen népszerű lett az utóbbi években. Kompakt méretével és a beszerelt nagyobb laptop akkumulátorral a Lenovo az X-sorozatot a folyton utazó felhasználók megbízható társaként hozta létre a mindennapi munkákhoz. A szakemberek kifejezetten szívesen választják ezt az üzleti ultrabookot sokoldalúsága és erős biztonsági funkcióinak hála.

Az X szériás Thinkpad tehát azoknak lehet jó választás, akik egy kicsivel többre vágynak már, mint az L széria mainstream jellege és inkább egy ultrabookba fektetnék megtakarított pénzüket.

ThinkPad T széria

A Lenovo legismertebb ThinkPad sorozata. A hosszú akkumulátor élettartam és az ultragyors betöltési sebesség a T széria szédületes teljesítményét sugallja. A legújabb modelleken elérhető kényelmes oldalsó csatlakoztató segítségével monitorokhoz, hangszórókhoz és egyéb eszközökhöz is pillanatok alatt csatlakoztathatjuk. Ráadásul mindeközben a laptop súlya és vastagsága sem változik. A T szériás ThinkPadek rendelkeznek a Thinkpad család legstrapabíróbb készülékházával, így szinte bármilyen szélsőséges körülmények közt megállják helyüket.

A T széria tehát azoknak a felhasználóknak nyújt alternatívát, akik a hosszú üzemidő és biztonság mellett már igen komoly teljesítményre is számítanak.

ThinkPad P széria

A P széria a laptopok hordozhatóságát ötvözi a munkaállomások teljesítményével. A lenyűgöző grafikai technológiák biztosítja azt a teljesítményt, amely feladatai elvégzéséhez szükséges. A tesztelések során ezek az erőteljes laptopok bebizonyították, hogy hatékonyan és zökkenőmentesen működtetik a legfontosabb és leginkább hardverigényes applikációkat is. Legyen szó VR-tartalmak létrehozásáról, építészeti tervek készítéséről, a ThinkPad P széria gyakorlatilag minden igényt képes kielégíteni.

Éppen ezért ez a széria a grafikai tervezőknek, mérnököknek, 3D modellezőknek, építészeknek, animációs szakembereknek adhatja meg a feladatuk elvégzéséhez szükséges optimális körülményeket.

ThinkPad Yoga

A Lenovo Thinkpad Yoga széria egy viszonylag új családtagnak mondható. A készülék való ereje a számos felhasználási módjában rejlik, hiszen különféle módokon lehet használni: laptopként, táblagépként, és a kettő között szinte bármiként. Időtakarékos megoldást kínál, hiszen akár a képernyőre is írhatunk, rajzolhatunk az erre kialakított speciális toll eszközzel, de az ujjakkal való vezérlést is felismeri.

A Yoga széria emiatt leginkább a gyakran utazó kreatív szakemberek számára lehet kiváló választás, de egyszerűen a kényelmes tartalomfogyasztást kívánók számára is jó lehetőségeket biztosít.

Összegezve:

A Lenovo Thinkpad család tehát minden felhasználói szegmensbe igyekezett egy megfelelő széria családot létrehozni a kedvező ár-érték aránytól, egészen az ipari felhasználásig. Ugyanakkor legyen szó bármelyik szériáról is, abban biztosak lehetünk, hogy minden esetben Thinkpad minőséget kapunk pénzünkért.