Fogyasztó barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2019.01.30 18:57

Tehetünk érte, hogy tovább bírja a mobiltelefon akkumulátor!

Azt hiszem, a legtöbben ma már többet nyomkodják mobiltelefonjukat, mint asztali számítógépüket vagy laptopjukat. Sőt, sokaknak nem pusztán a kapcsolattartás eszköze az okostelefon, hanem sokkal több annál: munkaeszköz. Adódik tehát a kérdés, mivel csalható ki egy kis plusz üzemidő készülékünkből, s milyen lépéseken keresztül tehetjük viszonylag hosszú életévű telefonunk erőforrását?

Azt hiszem, a legtöbben ma már többet nyomkodják mobiltelefonjukat, mint asztali számítógépüket vagy laptopjukat. Sőt, sokaknak nem pusztán a kapcsolattartás eszköze az okostelefon, hanem sokkal több annál: munkaeszköz. Adódik tehát a kérdés, mivel csalható ki egy kis plusz üzemidő készülékünkből, s milyen lépéseken keresztül tehetjük viszonylag hosszú életévű telefonunk erőforrását?

 

Előbb-utóbb veszít az erejéből az akkumulátor

 

Jóllehet a mobilpiac fontos törekvése, hogy egyre erősebb akkumulátorokat építsenek be a készülékekbe, előbb-utóbb számolnunk kell eszközünk teljesítményének csökkenésével. Aligha véletlen, hogy vásárláskor is azokat a tudnivalókat igyekszünk feltérképezni, mit ígér számunkra az üzemidő. Ezzel együtt persze az akkumulátor élettartama is a legfontosabb szempontok között kap helyet, a legtartósabb megoldást várjuk pénzünkért cserébe. Hasonlóan a laptop akkumulátor élettartamánál, a mobiltelefon akkumulátor ideje sem örök, nagyjából két-három esztendő közé saccolható az az idő, mely után már kevesebb lesz a kapacitás egy-egy feltöltés után.

 

Növelhető a mobiltelefon akkumulátor tartóssága

 

Van nem egy vélemény, mely szerint, ha állandóan, vagyis minden egyes alkalommal száz százalékra töltjük készülékünk akkumulátorát, akkor hosszabb távon a termék élettartamának rövidülését idézzük elő. Azonban többen azt sem javasolják, hogy teljes lemerülés után töltögessük az akksit. Az ideális töltöttségi állapotra sem egy vélemény létezik, legtöbbször az olvasható a témával kapcsolatban, hogy igyekezzünk negyven (mások szerint ötven) százalék felett tartani a szintet.

 

Apróságok, melyekre odafigyelhetünk

 

Jóllehet nem csak azért tehetünk, hogy sokáig dolgozzon nekünk a mobiltelefon akkumulátora. Kisebb odafigyeléssel nyerhetünk egy kis plusz energiát, hogy ne hagyjon magunkra bennünket a lemerülni készülő akkumulátor egy fontos pillanatban.

 

  1. Persze, a készenléti időt azzal is megnövelhetjük, ha energiatakarékos üzemmódra váltunk. Ezt nem egy mobil maga is felajánlja a lemerülés előtti állapotban.
  2. Mint a laptop üzemidejének növelésénél, úgy a mobiltelefon akkumulátor töltöttségét illetően is nyerhetünk még egy kis energiát, ha mérsékeljük a kijelző fényerejét.
  3. Leállíthatjuk a GPS-t, a Bluetooth-t, s akár a Wifit is, ha éppen nincs rájuk szükségünk.
  4. A fényképező vakuja is jelentős fogyasztó, fotózzunk anélkül, ha tartalékolnánk még néhány százaléknyi töltöttséget.
  5. A telefonon futó alkalmazásokat is megválogathatjuk. Ami éppen nem kell, azt mellőzzük, hogy ne fogyasszon plusz energiát.

 

Összefoglalva

 

  • Az állandó teljes feltöltés megrövidítheti az akkumulátor életidejét
  • Ne hagyjuk, hogy állandó jelleggel lemerüljön készülékünk
  • Apróságokkal is tehetünk azért, hogy tovább bírja a készenléti idő
  • A mobiltelefon kijelzőjének fényereje is nagy fogyasztó lehet
  • A futó alkalmazások között is szortírozhatunk a plusz százalékokért

 

Megbízható, a gyári minőséggel megegyező  utángyártott mobiltelefon akkumulátorok között válogathatsz nálunk, a Laptopakkumulator.eu webáruházban! A vásárlás gyors és könnyű, a házhozszállítás 1-3 munkanapon belül megtörténik. 

Minden termék esetében segítséget adunk, de fordulhatsz hozzánk bizalommal a +36302931140-as telefonszámon vagy az info@laptopakkumulator.eu email címen!