Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2019.07.27 15:13

Legyen hosszabb a laptop akkumulátor élettartama

Ötletek sorát találhatja meg az ember az interneten, hogyan növelhetné a laptop akkumulátor élettartamát. S rögtön szembesül azzal, hogy nem olyan is könnyű megválaszolni ezt a kérdést. Több szempontot kell ugyanis figyelembe vennie annak, aki valóban kitolná az akkumulátor élettartamát, amíg csak lehet.

Ebben a cikkben azokat a tippeket gyűjtöttem össze a témában, melyeket egyrészt megfontolásra érdemesnek tartok, másrészt pedig nem kell hozzá különösebb szaktudás sem.

Laptop akkumulátor töltése megfelelő módon

 

Az első, amit meg kell jegyezni, hogy egyetlen laptop akkumulátor élettartama sem végtelen. Amit használnak, ráadásul sokszor, az előbb vagy utóbb elfárad, veszít a régi kapacitásából. Nem árt tudni azonban azt sem, hogyha megfelelő módon történik a laptop akkumulátor töltése, akkor akár jóval tovább is kitarthat az erőforrás, mint más esetben.

 

Nem egy vélemény szerint hosszú távon káros lehet a laptop akkumulátor üzemidejére, s élettartamára, ha állandóan száz százalékra tölti fel gazdája. Ám az sem tesz jót, ha mindig hagyjuk teljesen lemerülni, s csak aztán csatlakoztatjuk a töltő megfelelő pontjához a laptopot. Jóllehet olyan állítással is találkozhat az ember, hogy a modernebb laptop akkumulátorok már úgy lettek kialakítva, hogy a teljes feltöltés se okozzon gondot. Azaz, hogyha el is éri a maximum értékét a töltöttségi szint, leáll a folyamat.

 

Mitől függ a laptop akkumulátor élettartama?

 

Adódik a kérdés, hogy az előbbiek tükrében mégis mennyi időt ölel át egy laptop akkumulátor élettartama? Ez nyilvánvalóan sok mindentől függ, a gyártó és a termék minőségétől kezdve egészen addig, hogy minden esetben szakszerű volt-e az üzemeltetés.

 

Van, aki szerint az állandóan maximumra töltött laptop akkumulátor csak fele, illetve harmad annyi töltési ciklust ért meg, mint amelyet csak kevesebb értékig, úgy nagyjából hetven százalékig töltöttek. De az is elmondható, hogy egy átlagos felhasználás mellett nagyjából 2-3 év lehet egy laptop akkumulátor élettartam.

 

Más szempontok a laptop akkumulátor élettartamának növelésére

 

  • Tegyünk az ellen, hogy túlmelegedjen a laptopunk

  • Gondoskodjunk a megfelelő szellőzésről

  • Ne használjuk ölben, puha felületen, mely akadályozza a szellőzést

laptop-akkumulator-elettartamaLaptop akkumulátor üzemidejének növelése

 

Erre megint csak több tipp létezik, s foglalkoztam is már ezzel korábbi cikkekben. Bizonyos laptopok esetében manuálisan is bekapcsolható a takarékos üzemmód, melynek révén hosszabbra nyújthatjuk a laptop akkumulátor üzemidejét, feltéve, ha kompromisszum készek vagyunk, s elviseljük cserébe, hogy kevesebb a fényerő. Természetesen a képernyő fényerejének csökkentése is segíthet a takarékosabb gazdálkodásban.

 

Ha már nem töltődik a laptop akkumulátor

 

Ha a laptop akkumulátor egyáltalán nem töltődik vagy nem töltődik fel teljesen, akkor jó eséllyel szakszervizhez kell fordulnunk. Ha azonban laptop akkumulátor vásárlására kerülne a sor, alaposan hasonlítsuk össze a régi, s a megvásárolni kívánt akkumulátor paramétereit.

Nálunk, a laptopakkumulator.eu webshopban segítséget is adunk minden laptop akkumulátor vásárlásához!

 

Laptop használata akkumulátor nélkül

 

Akkumulátor nélkül is használható a laptop töltő otthonunkban, amennyiben természetesen csatlakoztattuk az eszközt a töltőhöz. Igaz, e felhasználási módban áramkimaradás esetén elveszhet a munkánk.

 

Tipp: Ne tároljuk huzamosan teljesen lemerített állapotában az akkumulátort, hiszen ez is csak kárt tesz az erőforrásban.

 

Összegezve

 

  • több szempont szerint is óvhatjuk a laptop akkumulátort

  • legtöbbször 2-3 évig tart a laptop akkumulátor élettartama

  • ha folyton maximumra töltjük, kevesebb töltési ciklust bír ki az akkumulátor

  • tegyünk az akkumulátor túlmelegedése ellen, ügyeljünk a gép szellőzésére

  • a laptop képernyő fényerejének mérséklésével is növelhető az üzemidő