Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.04.27 13:58

Tippek akkumulátor vásárláshoz

Az akkumulátorokat szinte mindenhol megtaláljuk, ahol elektromos eszközöket üzemeltetünk. A telefontoktól és laptopoktól kezdve a kamerákon át, a szerszámgépeken át egészen az autókig mindenhol megtalálhatók az energiatárolók. Ezeknek a tárolóknak az élettartama azonban véges. Az alábbiakban megosztunk néhány tippet akkumulátor vásárláshoz, ami bármely esetben jól jöhet.

Mikre figyeljünk akkumulátor vásárláskor?

Legyen szó telefonról, laptopról, fényképezőgépről, kameráról, szerszámgépről, vagy autóról néhány ismérv minden akkumulátor esetén ugyanaz. Ezeket mindig érdemes fejben tartanunk és ha cserére kerülne sor, akkor mindig alkalmazkodjunk a korábbi bevált energiatároló tulajdonságaihoz, vagy az adott berendezés leírásában szereplő paraméterekhez.

Ezek a főbb paraméterek a következők:

  • akkumulátor méret

  • akkumulátor feszültség

  • akkumulátor kapacitás

Ezen felül még egyes esetekben a polaritás is szerepet játszhat, de a fentebb említet 3 paraméter minden esetben lényeges.

 

 

Akkumulátor mérete

Fontos, hogy bármilyen berendezésről legyen szó, abba a pontosan oda tervezett méretű akkumulátort vásároljuk. Ez a hosszúság, szélesség, magasság szempontjából a legfontosabb, hiszen ha ezek a paraméterek nem stimmelnek, akkor gyakorlatilag kidobott pénznek tekinthetjük a kezünkben lévő rosszméretű akkumulátort.

Akkumulátor feszültsége

A megfelelő feszültség érték azért fontos, mert ha a szükségesnél kisebb akkumulátort vásárolunk, akkor jó eséllyel nem fogja tudni üzemeltetni a rákapcsolt berendezést, tehát újfent abba a helyzetbe kerülhetünk, hogy ott állunk egy használhatatlan akkumulátorral, a berendezésünk pedig továbbra is üzemképtelen marad.

A megfelelő feszültség érték meghatározásához érdemes az adott eszközön feltüntetett V (volt) igényt keresni és lehetőség szerint ehhez igazítsuk választásunkat is.

 

Akkumulátor kapacitás:

Végül a talán leg kevésbé veszélytelenebb paraméter a vásárlás szempontjából az akkumulátor kapacitása. A gyártók a kapacitás értékét minden esetben Ah-ban (amperóra) adják meg. Ez a mérőszám mutatja meg számunkra, hogy az adott akkumulátorunk mennyi energiát képes tárolni, pontosabban szolgáltatni egy órán keresztül. Példával szemléltetve egy általános 45Ah kapacitású akkumulátort 10A folyamatos terhelés mellett 4 és fél óra alatt merül ki teljesen.

A legtöbb esetben ezt az értéket is leleshetjük valahonnan és érdemes is ehhez igazodnunk, de itt például a nagyobb kapacitás esetén maximum azt kockáztatjuk, hogy tovább fog működni a csatlakoztatott berendezésünk, mint ami megszokott. Kisebb kapacitás esetén természetesen ennek a fordítottja igaz.

Válasszuk a nagyobb kapacitású akkumulátort!

A kapacitásbeli rugalmasság miatt mindenképp bölcs döntés lehet, ha a nagyobb kapacitású akkumulátorok közül válogatunk. Ezzel a hosszabb üzemidő garantált lehet, ami nagyban megkönnyítheti munkánkat is.

Gyári, vagy utángyártott akkumulátort vegyünk?

A gyári és az utángyártott termékek közötti választás örök dilemma, az egyik a gyártói névvel csábít, míg a másik a kedvezőbb árral. Régen az olcsó húsnak híg a leve mottó itt is helytállt, de ma már szerencsére az utángyártott termékek is pontosan ugyanazt a teljesítményt tudják letenni az asztalra, mint a gyári társaik.

Természetesen fontos, hogy ez csak akkor állja meg a helyét, ha megbízható, minőségi termékeket forgalmazó boltból választunk akkumulátort. Ezzel pedig elérkeztünk utolsó univerzális tanácsunkhoz, amely nem más mint…

 

Mindig szakshopból vásároljunk!

Amennyiben megbízható, minőségi termékeket forgalmazó boltból szerezzük be akkumulátorunkat, akkor az már egyfajta biztosítékot jelenthet számunkra. Webshopos vásárlás előtt mindenképp érdemes informálódni a bolt honlapján, illetve a kapcsolatot is felvehetjük az ügyfélszolgálattal, ha segítségre lenne szükségünk a választáshoz.

Összegezve:

Telefon, laptop, szerszámgép és más elektronikai eszköz akkumulátorok és töltők vásárlása esetén a laptopakkumualtor.eu pontosan ezt a fajta megbízhatóságot képviseli, ezért nyugodtan fordulhat hozzánk bizalommal.