Fogyasztó barát

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2019.01.18 21:02

A gyári vagy az utángyártott laptop töltő válasszam?

Érthető, hogy a legtöbbeknél még mindig az ár az elsődleges szempont, ha vásárlásra kerül a sor. Bizonyára a laptop töltő beszerzésekor sincs ez másként, szeretnénk minél olcsóbban megúszni az új termék megvételét. Bizonyos szempontokat érdemes viszont észben tartani egy ilyen döntés esetén, hiszen nem mindegy, mit is teszünk virtuális bevásárlókosarunkba.

Érthető, hogy a legtöbbeknél még mindig az ár az elsődleges szempont, ha vásárlásra kerül a sor. Bizonyára a laptop töltő beszerzésekor sincs ez másként, szeretnénk minél olcsóbban megúszni az új termék megvételét. Bizonyos szempontokat érdemes viszont észben tartani egy ilyen döntés esetén, hiszen nem mindegy, mit is teszünk virtuális bevásárlókosarunkba.

 

Óvatosan teszteljük, ha nem működik a laptop töltő

Bagatellnek tűnhet, mégis sokszor nem gondolunk arra, hogy megfelelő módon illeszkednek-e a csatlakozók. Így hát ezt is ellenőrizhetjük. Persze, mint a legtöbb elektromos terméknél, itt is nagy körültekintéssel, óvatosan tegyük ezt, mondjuk kihúzott állapotban. A tápcsatlakozót és a kábelt is szemügyre vehetjük, látszik-e rajta fizikai sérülés. Persze, ideális esetben a laptop töltő apró LED-lámpája is elárulhatja számunkra, hogy megfelelően működik-e eszközünk.

 

Érdemes mérlegelni a laptop töltő megvásárlásakor

Nagy választékot találunk a laptop töltők piacán, gyári és utángyártott készülék is elénk kerülhet keresés közben. Persze, a szaküzletekben megvásárolt gyári töltő valamelyest drágább, mint az utángyártott termékek, de minőségben sem összehasonlíthatók az eszközök. Legalábbis az utángyártott töltők között nagyobb eséllyel bukkanhatunk silány minőségre.

 

Ugyanakkor, ahogy azt több szakember is hangsúlyozza, nem feltétlenül rosszak az utángyártott darabok sem. Garanciával is kaphatunk már ilyen terméket, ha megfelelő helyről szerezzük be azt. S éppen ez az, amire leginkább megéri figyelni. Hiszen, ha szaküzlet forgalmaz ilyet, az már önmagában is egyfajta garancia a minőségre. Persze, aki valóban a biztos, s legfőképpen tartós megoldásra vágyik, a márka laptop töltőjét szerezze be, melynek felépítése is megegyezik a gyárival. Az utángyártott termékek viszont más gyárakban készülnek.

 

Természetesen az univerzális laptop töltő is szóba jöhet, mint lehetséges pótló eszköz. Mint erről már írtam is nemrégiben, nem igazán javasolt ilyen termék mellett voksolni. Előfordulhat ugyanis, hogy nem fog tölteni, de bizonyos esetekben az alaplapi alkatrészeknek is árthat egy helytelenül megválasztott eszköz.

 

Még néhány szempont és tipp laptop töltő vásárláshoz

A márka mellett a technikai paraméterekre is figyelni kell. Az egyik ilyen sarkalatos pont a feszültség kérdésköre. Ha a laptop töltő feszültsége például túlzottan magas, az könnyen kárt tehet számítógépünkben. Ha pedig alacsonyabb a feszültség, mint az ideális volna, nem fog megfelelően működni laptopunk. Érdemes tehát szakember véleményét kérni ebben a kérdésben.

 

Összegző gondolatok

  • Több szempont szerint ellenőrizhetjük a laptop töltőt
  • Az utángyártott töltő sem feltétlenül rossz, de csakis garanciás terméket vásároljunk
  • Az univerzális laptop töltő kárt is tehet készülékünkben
  • Vásárláskor a paraméterek is fontosak, így például a feszültség kérdése

 

Megbízható, a gyári minőséggel megegyező  utángyártott laptop töltők között válogathatsz nálunk, a Laptopakkumulator.eu webáruházban! A vásárlás gyors és könnyű, a házhozszállítás 1-3 munkanapon belül megtörténik. 

Minden termék esetében segítséget adunk, de fordulhatsz hozzánk bizalommal a +36302931140-as telefonszámon vagy az info@laptopakkumulator.eu email címen!