Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2019.03.24 13:24

A mobiltelefon akkumulátor hibái

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor elöregszik egy olyan eszköz alkatrésze, amit napi szinten használunk, s ami nélkül szinte már létezni sem tudunk. Igaz ez okostelefonunkra is, illetve annak akkumulátorára. A kérdés csak az, mit tehetünk, ha már egyre kevesebbet bír az energiaforrás, hogyan vizsgálhatjuk meg, jó-e még az akkumulátor.

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor elöregszik egy olyan eszköz alkatrésze, amit napi szinten használunk, s ami nélkül szinte már létezni sem tudunk. Igaz ez okostelefonunkra is, illetve annak akkumulátorára. A kérdés csak az, mit tehetünk, ha már egyre kevesebbet bír az energiaforrás, hogyan vizsgálhatjuk meg, jó-e még az akkumulátor.

 

A mobiltelefon akkumulátor megvizsgálása

Úgy másfél, két évnyi időtartam után veszíteni fog kapacitásából a mobiltelefon akkumulátor. De legalábbis bizonyos töltési ciklus elérése után jó eséllyel bekövetkezik ez. Nyilvánvalóan valahol gyártó és árfüggő is, hogy mennyit bír az akku, de az előbb említett időintervallum nagyjából igaz lehet általában véve is. Persze, nem csak az állandó használat rövidíthet az élettartamon, hanem az is, ha csak ritkán kap töltést az energiaforrás.

 

  • Sokszor eszébe sem jut az embernek, hogy fizikailag is szemügyre vegye az akkumulátort. Pedig ehhez aligha kell különösebb hozzáértés. Miután eltávolítottuk a telefonból, nézzük meg alaposan: vannak-e rajta foltok, bármilyen jellegű fizikai elváltozás. Ha ilyet észlelünk, az nyilvánvalóan problémát jelez, s aligha tehetünk mást, mint hogy leadjuk egy gyűjtőponton az elöregedett akksit.
  • Megvizsgálhatjuk természetesen pusztán azt is, hogy milyen gyorsan merül le a telefon. Ha jóval hamarabb esnek le a százalékok, mint korábban, az megint csak az akkumulátor cseréjének szükségességét jelezheti számunkra. Szakszervizben megkaphatjuk a választ a kérdésre.

 mobiltelefon

Applikációval is monitorozhatunk

Applikációk is segíthetnek az akkumulátor állapotának monitorozásában. Érdemes lehet utánanézni, milyen programok állnak rendelkezésre jelenleg az okostelefon energiaforrásának megfigyelésére. Értékes üzemidőt is megtakaríthatunk ezek segítségével, de az akkumulátor részletes megfigyelése révén jobb képet kaphatunk arról, milyen állapotban is van valójában az akkumulátor.

 

A mobiltelefon akkumulátor cseréje

Ha megbizonyosodtunk arról, hogy valóban a telefon akkumulátora mondta fel a szolgálatot, jöhet a beszerzés. Fontos azonban, hogy a modellszámnak és feszültség kérdésének is utánanézzünk vásárlás előtt, hogy megfelelő utángyártott akksit vegyünk készülékünkbe. Persze ha nem vagyunk biztosak magunkban, jobb szakember segítségét kérni, hogy valóban azt kapjuk pénzünkért cserébe, amire szükségünk van.

 

Az akkumulátor töltése

Arról némiképp megoszlanak a vélemények, miként is érdemes tölteni a mobiltelefon akkumulátort. Erről is érdemes szakemberrel konzultálni, ha azt szeretnénk, hogy valóban sokáig dolgozzon értünk az energiaforrás. Mégis, talán elmondható, hogy 40-80 (más állásfoglalás szerint 40-90) százalék között érdemes tartani a töltöttségi szintet.

 

  • Tipp: Előfordul, hogy nincs töltő a közelünkben, pedig nagyon kellene még néhány százalék a töltöttségi rubrikába. A háttérben futó alkalmazások megválogatásával sok energiát takaríthatunk meg. Ám a kijelző is sokat elszív a százalékokból, így a fényerő csökkentése révén is megspórolhatunk egy kis üzemidőt.

Ha már szükséges az akkumulátort lecserélni, akkor válaszd ki azt a típust, amire szükséged van és pár napon belül már használhatod is. A gyárival megegyező képességekkel és töltési idővel fog rendelkezni és még sokáig használhatod! Gyors és könnyű vásárlás a mobiltelefon akkumulátor választékunkból!

Minden termék esetében segítséget adunk, de fordulhatsz hozzánk bizalommal a +36302931140-as telefonszámon vagy az info@laptopakkumulator.eu email címen!