Fogyasztó barát

Ügyfélszolgálat

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ajánlott Cég

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Házhozszállítás

Blog
2020.06.23 16:05

Hasznos kiegészítő: billentyűzet világítás

A laptopok és számítógépek piacán ma már számos hasznos kiegészítővel találkozhatunk, amik egy része ráadásul bárki számára elérhetők. A hasznos kiegészítőként a billentyűzet világítást is szokás emlegetni, de lássuk miért is olyan hasznos és milyen egyéb kiegészítőkkel találkozhatunk még.

Billentyűzet világítás előnyei

A billentyűzet világítás célja ma már többrétűnek mondható, hiszen nem csak funkcionalitást, hanem esztétikumot is kölcsönöz a laptopok és számítógépek számára.

Egy esztétikusan megvilágított billentyűzet funkcióját tekintve a sötétebb, gyengébb megvilágításban jöhet jól, hiszen így nem kell vakoskodva gépelnünk egy esti vonatozás során, vagy a számítógép előtt ülve.

A gamer rétegek számára ma már számos több színben megvilágított billentyűzet is rendelkezésre áll, amik nagyon jól konfigurálhatók, így tovább fokozva a játékélményt, hiszen a színekkel jól csoportosíthatjuk az egyes funkció csoportokat.

Esztétikai szemmel a billentyűzet világítás az üzleti laptopok esetében 50-50%-ban funkcionális és esztétikai szerepet tölt be. Ugyanis egy üzleti kategóriás laptop megjelenésén rengeteget dob, ha világítás, funkciójában pedig már feljebb ecseteltük az előnyeit.

Billentyűzet világítás energiafogyasztása

Sokan gondolhatják, hogy a világító billentyűzet hátrányosan érinti a laptopok és számítógépek energiafogyasztását. Ez az extra világítás azonban nem igazán növeli az összfogyasztást, így nem kell attól félnünk, hogy emiatt ugorna meg a villanyszámla, vagy merülne le idő előtt az akkumulátor.

Természetesen laptop esetében előfordulhat az, már egy gyengébb akkumulátor esetében a világítás is csak ront a helyzeten. Ilyenkor érdemes körül nézni a laptop akkumulátor kereskedelemmel foglalkozó webshopok kínálatában, ahol könnyedén találhatunk laptop akkumulátort Asus, Dell, Acer, HP, vagy bármely más nagy gyártó termékeihez.

Billentyűzet világítás ára

Egy laptopba épített világító billentyűzet többnyire alig észrevehetően épül be az árba, hiszen itt inkább az egyéb más hardveres tulajdonságok a főbb árképzők. A számítógépekhez készült perifériák esetében drága modelleknél sokszínű világítást is kaphatunk látványos animációkkal, funkciókkal, a világítás erejét azonban minden modellnél állíthatjuk, ahogy akár ki is kapcsolhatjuk ezt a szolgáltatást. Ár tekintetében ezek a különálló típusok a pár ezer forinttól akár a százezer forintos lélektani határig is terjedhetnek.

Egyéb hasznos kiegészítők laptopokhoz

A laptopokhoz és persze a számítógépekhez is számos egyéb más kiegészítőt is találhatunk a piaci kínálatban, a világító billentyűzeten kívül. Ezek közül néhányat össze is gyűjtöttünk:

Laptop állvány

Sokkal kényelmesebb használatot biztosít, ha egy ilyen állványra tesszük a gépet, mintha az ölünkben (lábunkon) egyensúlyozva próbálnánk használni a gépet. Az állványokból ráadásul van álló változat is, amelyhez külön egértartó is csatlakozik, hogy ne fáradjon el a csukló touchpadozás közben.

Vezeték nélküli egér

Alapnak tűnik, pedig nem mindenkinek az. A laptopot huzamosabb ideig használók elég gyorsan megutálják a kényelmetlen és életidegen touchpadot. Az ember viszont nem szívesen bíbelődik az egér zsinórjával, ezért egy vezeték nélküli (USB-alapú) megoldás nagyon hasznos lehet. Korszerű megoldás, hatékonyságot szerető felhasználóknak.

Külső hangszóró

Ha valaki fülhallgató nélkül szeretne élvezni zenét, filmet, videót vagy podcastot, akkor érdemes hordozható (USB-alapú) hangszórót venni, amit a kijelző tetejére vagy háta mögé is lehet helyezni.

USB Hub

Az USB hub egy elosztó, amit akkor tudunk kihasználni, ha sok eszközt (USB-alapú) szeretnénk csatlakoztatni, csak épp nincs elég csatlakozó a laptopban. Sajnos ez sokszor elő is fordulhat, ha az adott gyártó spórolni szeretni a hellyel, vagy az anyagköltséggel.

Összegezve:

A billentyűzet világítás tehát egy hasznos és látványos kiegészítő lehet laptop és számítógép esetén is, de ezen felül is számos hasznos periféria áll rendelkezésünkre a kínálatban, hogy a legjobban személyre szabhassuk gépeinket.